Eveniment-Social

Inspectoratul Scolar, implicat intr-un proiect european de sustinere a cadrelor didactice

Publicat: 09 iun. 2014
1

Avand in vedere ca, la nivelul judetului Iasi, numarul cadrelor didactice care renunta la scoala continua sa fie la un nivel destul de ridicat, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) continua sa dezvolte proiecte si strategii de combatere a acestui flagel. Astfel, institutia a publicat rezultatele proiectului Leonardo da Vinci intitulat – „Metodologii si strategii inovative de mentorat si coaching pentru prevenirea renuntarii la cariera didactica a profesorilor debutanti”, la care au participat mai multe cadre didactice din municipiu. Activitatile din cadrul acestuia s-au derulat, in perioada 3 – 18 mai 2014, la Lisabona, Portugalia, parteneri fiind Casa de Educacao din Lisabona si Facultatea de Psihologie din acelasi oras.

Citeste si: Studentii si profesorii ieseni invata sa previna abandonul scolar in Danemarca

Concret, potrivit informatiilor oferite de Inspectoratul Scolar, este grav ca acest proces este coroborat si cu faptul ca numarul elevilor din invatamantul primar, care abandoneaza cursurile, a crescut an de an. Daca, in anul scolar 2010 – 2011 a fost inregistrat un numar de 67 de copii, in 2011 – 2012 a fost de 79. Mai mult, in anul educational 2012 – 2013, respectiv primul semestru al anului scolar in curs, peste 210 copii de la acest ciclu educational au renuntat la cursuri. Pe de alta parte, statisticile indica faptul ca, in cazul nivelului liceal, procentul elevilor din mediul rural care abandoneaza scoala este cel mai ridicat.

Citeste si: Inspectoratul Scolar, implicat in salvarea copiilor de la abandon si neintegrare

Vezi aici Proiectul Leonardo da Vinci „Metodologii si strategii inovative de mentorat si coaching pentru prevenirea renuntarii la cariera didactica a profesorilor debutanti”.
Comentarii
  • siiigur n-o sa mai plece niciun profesor din sistem ca urmare a maaarelui proiect al lui peste.

    astia iar se plimba pe bani publici si se prefac ca muncesc si ca sunt utili. niste paraziti inspectorii astia scolari…

  • Inutilitati si fitze. „Prevenirea renuntarii la cariera a profesorilor debutanti” este simpla: restaurarea prestigiului si demnitatii profesiei prin promovarea la nivel macro- si microsocial a valorilor umane, categoric fara demolarea lor in massmedia si prin discurs politic, dimpreuna cu o salarizare decenta si motivanta. Imposibil, nu-i asa? Atunci mimam metodologii si strategii inovative prin toata Europa. Mai calatorim si noi, mde!

  • Deat sa se cheltuiasca o groaza de bani pentru plimbarile unora prin strainatate, mai bine s-ar investi efectiv in invatamant. Sunt foarte curios cum si cati profesori debutanti au fost convinsi sa ramana in sistem. Ce s-a facut pentru a-i convinge, ce li s-a oferit? Vreo diploma cumva? Unii incaseaza bani seriosi din proiecte europene pentru a crea impresia ca fac ceva, altii se aleg cu inca o diploma nefolositoare.

Adauga un comentariu