National

Inspectia Judiciara: Monica Macovei a afectat independenta procurorilor

Publicat: 09 dec. 2014
1

Independenta procurorilor a fost afectata de declaratiile facute de Monica Macovei, potrivit carora premierul Victor Ponta, procurorul-sef al Romaniei si sotia acestuia au pus presiune pe procurori pentru ridicarea sechestrului la rafinaria Petrotel Ploiesti, a constatat Inspectia Judiciara (IJ).

Monica Macovei a adus atingere independentei sistemului prin faptul ca a acreditat ideea ca procurorul general al Romaniei ar fi exercitat presiuni asupra procurorilor care instrumentau dosarul cunoscut sub numele de „Lukoil„, au stabilit inspectorii judiciari.

Citeste si Monica Macovei l-a sunat pe Iohannis. Vezi ce i-a spus

„Trebuie sa se cerceteze ceea ce se scrie in presa ca Victor Ponta a primit apartamente luxoase de la Lukoil sau prin interpusi sau alte bunuri. Familia Nitu lucreaza impotriva justitiei, lucreaza cu politicul. Sotia sa a facut presiune pe procurori pentru a ridica sechestrul la Lukoil. Ea e sefa acelor procurori care lucreaza la caz. Ponta poate fi judecat pentru obstructionarea justitiei, pentru complicitate. El l-a ales pe Putin si este tradare nationala„, este afirmatia facuta de Macovei, care i-a determinat pe inspectorii judiciari sa intocmeasca acest raport, potrivit Mediafax.

Citeste si Udrea, despre Macovei: Are o obsesie pentru mine, nu m-as mira sa faca voodoo cu papusi

Pe de alta parte, in legatura cu acelasi dosar, IJ a mai efectuat un raport privind declaratiile facute de premierul Victor Ponta, potrivit carora Guvernul nu intervine in justitie in cazul PetrotelLukoil, dar ca sustine salvarea locurilor de munca ale angajatilor si plata salariilor catre acestia, cerandu-i ministrului Justitiei sa transmita tuturor, in mod corect, acest mesaj.

Citeste si Monica Macovei nu uita ca nu a putut sa VOTEZE. Mai depune o plangere la Parchetul

Inspectorii judiciari au constatat ca independenta sistemului judiciar nu a fost afectata de afirmatiile premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil.
Comentarii
Adauga un comentariu