National

INHGA. Cod GALBEN de INUNDATII in Romania. Vezi zonele vizate

Publicat: 26 iul. 2016
1
Raurile mici din bazinul superior si mijlociu al raului Crisul Negru – aferente judetului Bihor, precum si ale raurilor Sebes, Cugir si Strei si afluentii mici ai raului Mures sunt vizate, astazi , de o atentionare Cod galben de inundatii, emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), valabila pana la ora 21:00.
Potrivit hidrologilor, in urmatoarele ore, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul superior si mijlociu al raului Crisul Negru – aferente judetului Bihor. 
De asemenea, INHGA anunta ca se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele superioare ale raurilor Sebes, Cugir si Strei si afluentii mici ai raului Mures aferenti sectorului aval S.H. Alba Iulia – amonte confluenta Strei, judetele Sibiu, Alba si Hunedoara.  INHGA precizeaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul mijlociu al raului Crisul Pietros (zona localitatilor Poienii de Sus si Poienii de Jos), precum si pe unele rauri mici din bazinul superior al raului Sebes. Adauga un comentariu