Actualitate

Infractorii s-au baricadat aseara in UMF

Publicat: 16 dec. 2011
1

@ Chiar daca risca sa faca ani grei de puscarie, Vasile Astarastoae a reusit ieri sa-si mobilizeze sistemul corupt din UMF, astfel incat sa intruneasca numarul de voturi necesar pentru a spune ca poate sa ocupe in continuare scaunul de rector @ Conform unor rezultate partiale furnizate aseara, aproximativ 70 la suta din voturile numarate ar fi fost de partea lui Astarastoae @ Astfel, 470 cadre didactice ar fi votat cu acesta, iar 208 cu Stefan Georgescu @ Cel mai probabil, alegerile vor fi invalidate de Ministerul Educatiei @ Asta deoarece Astarastoae a incalcat legislatia privind conflictul de interese

Astarastoae a reusit ieri sa mobilizeze intregul sistem corupt pe care l-a creat in ultimii ani, astfel incat sa intruneasca numarul de voturi necesare pentru a spune ca poate ocupa in continuare, pentru o perioada de inca patru ani, scaunul de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa. Aproximativ 70 la suta din voturile numarate aseara ar fi fost de partea lui Astarastoae. Acesta, insa, nu va putea sa-si duca la capat mandatul de rector. Cel mai probabil, alegerile vor fi invalidate de Ministerul Educatiei, iar in primele luni ale anului viitor vor fi reluate. Asta deoarece legislatia privind regimul incompatibilitatilor si cea care reglementeaza conflictul de interse ii interzic sa ocupe in continuare scaunul de rector, chiar daca la „alegerile” care au avut loc ieri a reusit sa faca rost de numarul de voturi necesare. Totalul voturilor valabil exprimate a fost de 693. Astfel, 470 cadre didactice ar fi votat cu Astarastoae, iar 208 cu Stefan Georgescu. Dintre studenti, 19 au votat cu Astarastoae, iar 6 cu Georgescu. Ponderea optiunilor studentilor este de 25 la suta din votul final. Pe listele electorale au fost inscrise 588 cadre didactice de la Facultatea de Medicina Generala, 136 de la Medicina Dentara, 54 de la Facultatea de Farmacie, 29 de la Bioinginerie Medicala si 25 de studenti. In total, au fost trecute pe lista 832 de persoane.

Va fi demis

Oricum, dupa cum s-a mai precizat, Astarastoae nu poate ocupa functia de rector. Asta intrucat Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca acesta a incalcat legislatia privind conflictul de interese. De aceea, potrivit legislatiei care reglementeaza conflictul de interese, Astarastoae nu va mai putea ocupa functia de rector pe o perioada de cel putin trei ani. „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat ca a emis un act administrativ, a incheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea unei decizii cu incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Persoana eliberata sau destituita din functie este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, pe o perioada de pana la 3 ani de la data eliberarii sau destituirii din functia sau demnitatea publica respectiva. Interdictia se dispune ca sanctiune complementara, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in cazul confiscarii unei parti din averea dobandita sau a unui bun determinat ori in cazul conflictelor de interese”, se arata la articolul 47 din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate.

Acelasi act normativ prevede ca Astarastoae si fiica sa, Daniela, trebuie sa returneze 2 miliarde lei. Asta pentru ca cele zece contracte de munca sau de prestari servicii incheiate cu UMF Iasi si cu Institutul de Medicina Legala prin care cei doi au incasat banii intra sub incidenta legislatiei privind conflictul de interese, deci sunt ilegale. In plus, pana la sfarsitul acestui an, Vasile Astarastoae, prorectorul Dragos Pieptu si directorii Daniela Drugus si Adrian Ciureanu si altii vor fi trimisi in judecata pentru fapte grave de coruptie in dosarul care se refera la fraudarea unor fonduri europene in valoare de 1,5 milioane euro, pentru implementarea unei platforme de e-Learning la UMF Iasi.
Comentarii
 • Beti nitica apa ca vi s-a uascat gura de atat ura. Deci, **% din UMF este corupt, asta e concluzia voastra. Aveti grija sa nu mai intrati in vreun cabinet medical din Iasi, exista o probabilitate de **% sa picati pe un medic… „corupt”.

 • Uitati-va stimati Ieseni, ce-a putut sa faca o gasca de corupti din medicina Romaniei.Tot grupul care e de partea lui Astarastoaei trebuie demis, din cadrul acestei universitati,E plin sistemul de corupti,uite asa putem sa ne dam seama cat de inradicinat este sistemul de HOTI, alaturi de Astarastoaei si de fiica sa.Ramane ca ANI si Ministerul invatamantului si cel al Sanatati sa-l demita din toate functile pe care le detine,si arestat imediat,si de vazut in continuare care mai sunt implicati.Precizez ca nu fac parte din aceste ministere,sunt un simplu pensionar,dar nu mai pot sa vad aseminea coruptie.

 • Mda….Toti medici sunt corupti nu conteaza ca fac *2 ani de facutate ca sa suporte pacienii romani care mereu ii considera corupti…normal ca orice padure are si uscaturi dar daca nu putem avea macar putin respect fata de medici macar sa aveti putina bun simt si demnitate….nu e de mirare ca peaca toti medici din tara…..sa plece toti o sa scapati de corupti si o sa va trateze mamaia de la tara cu ceai de cucuta:))

 • Acum 9 ani tot acest ziar il suduia de mama focului pe Georgescu-Director DSP Iasi ca a aranjat-o pe nevasta sa ca fiind singura pe judet ce facea asigurari obligatorii de malpraxis tuturor medicilor, lucru perfect adevarat.Astazi acelasi Georgescu este izbavitorul UMF Iasi dat de aceeasi ziaristi si acelasi ziar.
  Acum va las pe voi sa cantariti.

 • Nu pierde nici Georgescu, nici Astarastoaie, ci UMF, v aramine in conul d eumbra in care se zbate de anii de zile. Daca privim, la Bucuresti, Cluj, Timisora, veti vedea ce UMF au acolo si ce cautati sunt medicii dein acele centre. Asa ca ce conteza, Astarstoaie sau georgescu. Oricum UMF iasi ramine departe de ceea ce a fost, iar medicina din IAsi, e mult in urma. Asta ar trebui comentat aici.

 • Cam suspecta inversunarea dlui C. Maz ilu pe rector , precum si caracterizarile de „corupti” aduse celor care l-au votat pe doctorul Astarastoaie. S-ar parea ca nu doar deontologia profesionala l-au facut pe autor sa aduca acuzatiile grave de coruptie , mai sunt si alte motive… ! Si toate acestea in conditiile in care dl Maz ilu a demonstrat ani de zile ca este un ziarist foarte bun , cu numeroase dezvaluiri de afaceri necurate , dar de fiecare data bine documentate si probate . De data asta insa… ! P.S. Nu sunt medic , n-am nici o legatura cu sistemul medical si nici cu cei prezentati in articol !

 • Mi se pare cam dubios ca omul sa fie asa un manipulativ, tortionar si santajist incat sa castige cu **%! Cu siguranta la multi le place de el. Poate pentru ca s-a purtat frumos cu toata lumea, n-a tipat si mai mult a ajutat? Sau pentru ca lumea nu mai are incredere in institutiile statului, vazandu-le ca pe niste instrumente de santaj?

 • Daca veti analiza rezultatele alegerilor pe site-ul UMF Iasi,veti constata ca sustinatorii prof Georgescu nu au intrunit ,in cea mai mare parte,punctaj general nici pentru consiliu nici pentru senat.In schimb,au avut multe pozitii notate cu *,deci aici s-au votat intre ei.Oricum,nu stiu sa fi castigat nici unul un loc in consiliu si/sau senat.
  Colegii din UMF care muncesc si n-au timp de intalniri conspirative si intrigi de 2 bani au votat cu cei asemenea lor,seriosi si decenti.
  Felicitari UMF Iasi!

 • *. Carol Davila, Bucuresti
  2. Gr.T.Popa, Iasi
  3. Iuliu Hatieganu, Cluj

  Unde-i diferenta nemaipomenita? Poate era pe timpul burlanelor, topboulicenilor si spanciotilor

 • Ne-am sesizat cu privire la faptul ca doctorul Georgescu sofeaza un Mercedes de *** **0 euro si locuieste intr-un vilont de * **0 **0 euro, bani pe care nu-i poate justifica din salariu.

 • Vai de voi,pucistilor!
  Unde v-ati mai intalnit asta-noapte sa mai ,,aranjati”hoarda de corupti (**%) inclusiv coruptii astia de studenti din UMF Iasi care nu inteleg cat de rau le este cu Astarastoaie rector?
  Mai ramane sa acuzati 3/* din umefistii ieseni si din studenti (prostii!!!) ca sufera de sindromul Stockholm (daca ati citit vreo carte de psihologie si nu vi s-a scrantit neuronul)
  Dar le este bine asa,cu coruptul de Astarastoaie!
  Poate pentru ca si-au amintit de anii in care Georgescu era director la Directia sanitara si obliga pe toata lumea sa-si faca asigurarile de malpraxis la firma unde lucra dna Georgescu (a doua sotie!) care,acum *2-*3 ani avea salar de 9*.**0.**0 lei vechi pe spinarea palmasilor din sanatate!

 • Reales,exact ca in Camorra,Mafia Italina,interese mult prea mari.Toti tac si se supun,altfel pogrom.Asta e adevarul.Asa a fost intotdeauna,Stara ii santajeaza cu malpraxis-uri si numaratoarea a facut-o Ciureanu.Any comment?!

 • Hmmm,sindromul Stockholm miroase a rasvenel imputitel.Rasvane,baniiiiiiiiii….unde unt baniii,Constantinescule,hal de morala universitara care esti..pe facebook.

 • Pacat era unul din oamenii care respectand pe medici s-au opus sistemului si asta deranjeaza
  Medicii pierd o sustinere valoraoasa si pt. asta ar trebui sa se mobilizeze.

 • Iaca nu-s rasvanel!
  Nici macar pe-aproape!
  Sunt si eu un nevinovat care ,,se simte solidar cu calaul de Astarastoaie”…
  In popor se spune ,,cand doi iti spun ca esti beat,du-te si te culca”
  Voua,postaci mizerabili ,va spun cinci sute de oameni care au votat pentru Astarastoaie ca sunteti murdari cu gandurile si faptele voastre dar voi vreti sa scoateti o comunitate intreaga nebuna pentru ca nu v-au iesit voua jocurile!
  Ce ne-ati mai fi jecmanit si pus in genunchi pe coji de nuci pe toti cei care nu ne-am pretat la mizeriile voastre..
  Si,ca sa te convingi ca nu-s rasvanel,intreaba-ti stapanul,pe Fanel Georgescu daca-si mai aminteste cum deschidea tiptil usa apartamentului doamnei care i-a devenit apoi a doua sotie (amindoi era casatoriti cu altcineva pe vremea aia si aveau copii)si daca vedea chipiul de ofiter al sotului doamnei pe cuier inchidea repede si fugea,daca nu,intra in casa!

 • dragi colegi, in genunchi si pregatiti limbutele, trece domnul retor!din pacate s-a votat de frica,iar daca cineva isi imagineaza ca votul studentilor nu este manipulat se inseala!totul este controlat in cele mai mici detalii de aceasta gasca securista condusa de astarastoae.este un rector dictator, capul jos si ciocu’ mic copilasi ca veti mai lua inca * ani salarii de mizerie, la congrese pe banii vostri(daca ii aveti) iar de promovat va promova tot cine trebuie sau cotizeaza.iar daca ANI sau DNA-ul nu reusesc sa termine odata cu acest individ malefic ne mai ramane speranta in Dumnezeu.

 • **% din umefisti,aia care au votat cu Arestoaie,e clar ca sunt interesati sa pastreze situatia actuala,ca au si ei de castigat-daca nu curge,pica,Nu va mai mirati ca asa e in Romanica;Nastase a scapat-o pe matusa Tamara,Arestoaie si-a pus-o pe inca * ani.Ca la noi la nimeni,moldoveni imputiti si hoti.

 • FELICITARI DOMNULE RECTOR, SUNTETI UN ADEVARAT PATRIOT. NOI VA RESPECTAM SI VA IUBIM, DE ASEMENI SI CETATENI AI IASULUI VA APRECIAZA FOARTE MULT PENTRU TOATA MUNCA DOMNIEI VOASTRE.
  NU LUATI IN SEAMA RAUTATILE POATE NEVOITE ALE UNORA.
  VA DORIM MULTA SANATATE, PUTEREA DE A DUCE MAI DEPARTE PROIECTUL ACADEMIC. SUNTETI CA UN TATA PENTRU TOATA COMUNITATEA UNIVERSITARA SI VA MULTUMIM DIN SUFLET CU DEOSEBIT RESPECT!
  FELICITARI SI DEOSEBITEI DUMENAVOASTRE MINUNATA FAMILIE, CARE V-A FOST MEREU ALATURI.

 • Domnii doctori au uitat de juramantul depus ca jura sa ajute la vindecarea omului fara sa aspire la bunurile acestuia.Normal ca ei voteaza tot coruptia pentru ca medicii asa traiesc de pe greul altuia ca salariul nu le ajunge.Un post de asistent medical te ajunge de la 25** euro in sus fara sa ii intereseze daca ai sau nu.Cartea nu prea mai conteaza in zilele noastre banul sa iasa.Mai faceti si la alte spitale o inspectie sa vedeti cum se intra numai cu relatii si cu fii de medici si asistenti medicali a caror contracte se prelungesc sau direct sa mergi cu banul la doctori .Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.

 • greu de spus daca unul dintre ei sunt cu adevarat buni.
  din pacate dl georgesu face parte din categoria celor care si-au tras o strada. mai concret domnia sa impreuna cu cei la fel de bogati si aroganti au pus o bariera pe o strada blocand accesul la o biserica. de prisos orice comentariu.

 • Nu sunt nici medic si nu am nici o legatura cu „lumea” lor totusi mi se pare de-a dreptul siderant ca un om cu un dosar de cercetare penala intocmit pentru abuzuri grave poate fi ales in fruntea unei institutii pana la urma de invatamant si educatie. Este oglinda lumii romanesti de astazi. Daca oameni chipurile intelectuali cu un nivel de instructie ridicat aleg in fruntea lor un puscariabil nu avem a ne mira pentru ce se petrece in jurul nostru. In rest, spor la furat si spaguit!! Noapte buna Romania, halal intelectualitate!

 • Nu sunt nici medic si nu am nici o legatura cu „lumea” lor totusi mi se pare de-a dreptul siderant ca un om cu un dosar de cercetare penala intocmit pentru abuzuri grave poate fi ales in fruntea unei institutii pana la urma de invatamant si educatie. Este oglinda lumii romanesti de astazi. Daca oameni chipurile intelectuali cu un nivel de instructie ridicat aleg in fruntea lor un puscariabil nu avem a ne mira pentru ce se petrece in jurul nostru. In rest, spor la furat si spaguit!! Noapte buna Romania, halal intelectualitate!

 • Daca intrati pe site-ul umfiasi.ro si consultati planurile manageriale ale celor doi candidati puteti observa diferenta clara de calibru, diferenta reflectata si de rezultatul votului. Ce a scris acolo Georgescu sunt notite pe servetel, primite probabil de la familia dornica de inavutire. Penibil !

 • @nicu, ce-ar fi sa-ti fabric niste dosare ? Vrei ? Inainte sa dai cu piatra, gandeste-te – esti curat ? Peretii asculta, tavanul vede. Halal, d-nul nicu, halal postaci bzi – prezumtia de nevinovatie nu are nicio treaba cu conceptul de justitie in acceptiunea d-voastra. Pregatiti rugul in Piata Unirii sa-l ardem pe rectorul penal. @nicu – sa te rogi in piata sa-ti dea si o legatura de verdeata, daca tot aprindem rugul sa o incalzesti, sa mananci ceva cald iarna asta.

 • Va mira?!adevarata mafie universitara,cu interese de milioane de euro mira pe cineva?!ati vazut ce santaj face asupra doctorilor,toate malpraxis-urile ajung la el.Doar el nu are ..malpraxis,ca nu munceste.

 • Dimpotriva, Astarastoae a tinut INTOTDEAUNA partea medicilor la Colegiu. Asta e inca un motiv pentru care a fost reales zdrobitor, in ciuda facaturilor de doua parale cusute cu ata alba, cu asmutirea instrumentelor de santaj politic REAL, DNA si ANI.

 • asa e antajatule:arastaroae a tinut INTOTDEAUNA partea medicilor INDIFERENT daca acestia erau sau nu VONOVATI.
  Iar facaturile alea de care vorbesti, adevarat facaturi domle!
  Eu sunt sigur ca ANI l-a obligat pe astarastoae sa-si angajeze odrasla pe aproape doua mii de euros pe luna si i-a sugerat in mod eficient ca aceasta sa nu munceasca mai mult de * ore pe zi, sa nu se surmeneze,Si tot ANI l-a obligat sa se angajeze si sa-si plateasca salarii din toate proiectele europene.Curat facatura domle.

 • Asta este, am castigat alegerile, ii voi dubla salariul fiica-mi! Nu exista legislatie care sa ma condamne cu privire la cum imi cheltuiesc fondurile primite, intelegi faza? Iar cand in Romania se va desfiinta colegiul medicilor si totul va fi reglat de avocati, ca in USA, atunci nu voi mai fi de partea medicilor ca nu voi mai putea, dar pana atunci voi fi! Ca sa moara de ciuda prostii…

 • Cand a tinut astarastoaiecu medicii?Cand a organizat toate congresele,exclusiv pri firma lui fie-sasau cand aplecat pe banii lor in strainatate?Cand la organjzare alegeri este pus un mafiot ca Romeo de la pdihiatrie,ce va asteptsti?Astia sunt olaboratorii Rectorului penal,un tanar de mare valoare ca Romeo…facut direct asistent universitar,un exemplu de penal la..penal trage.Mai urmeaza.

 • Rasvanelu,ce faci iar disimulezi?!Dai declaratii ca sa nu stie lumea ca Romeo psihiatrelu si IMLul au fost pe felie??Mai,tu chiar nu obosesti?!Du -te la obositor,da declaratii,fecior si curva de securist ce esti.Lasa-ne.Romeo e cu voi,o stie toata lumea.Are post promis in conducere.Hai,spanchi,sa te vad ce te faci cand iese …echipa,naine.

 • nimic nu va convine oamenolor care nu cunoasteti legile…de ce nu sunteti voi capabili care barfiti sa va depuneti candidaturi pentru diferse functii????

 • Voi inca nu stiti nimic despre TRIUMVIRATUL PATOLOGIC ce s-a creat de mai multi ani intre Aprostovoaie-Scripcaru-Romeo. Numai asa se explica recenta functie pe care a primit-o de la Scripcaru (cu aprobarea rectorului infractor) in Comisia de expertiza medico-legala psihiatrica ! Recent anchetat de Parchet pentru fapte penale (vezi ancheta camine studentesti) Romeo hotaraste astazi cine intra si cine nu intra in puscarie … Asta da Justitie !!!!

 • La Editura Presses Universitaires de France (PUF) a apărut, în cadrul colecţiei ,,Interrogation philosophique (l’)”, cartea ,,Argumentation et débats publics”, scrisă de prof. univ. Constantin Sălăvăstru, prorectorul Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

 • Romeo de aeemenea a coordonat alegerile cu mare frica de presa.Va asteptati sa fie pus in fruntea comisiei altcineva decat un penal?Penal anchetat la penal trage.Explicati despre golaniile pe care le face Romeo la scoala doctorala si cite alte combinatii dubioase,diplome false,examene cumparate,afaceri cu studenti strsini.Eu as solicita rerevaluarea voturilor anulate si expertizarea lui Romeo,dupa cum s-au schimbat buletinele de vot.

 • articol jalnic, cu postaci de partid si tot tacamul. Cu informatii de nota 2, ca de, vine banul, de ce sa ne mai si informam. Ca exemplu, Romeo si Chir. au votat contra, adica cu Georgescu. Asa ca nu-i sariti omului in cap, el si-a facut datoria fata de sistem

 • Daca nu a votat cu astara,de ce te chinui,rasvanelu,sa il acoperi atata
  Pe romicadobrin?sa iti spunem si unde v-ati intalnit cu baietii de la masina de numarat voturi?vrei,zau????de ce te temi??romeo penal ,fara rezidentiat,manipulabil ,fara valoare,tipic pentru mafia din umf.Hai,zi.

 • Da’ de Vintila Corbu’, adica tziganu’, impotent si-n pat si-n sala de operatii de ani de zile, limba din curul lui Georgescu, de ce nu scrieti? El are imunitate ca plateste la BZI din cirpit infractori, prietenii lui Vasilescu?

Adauga un comentariu