National

INFORMATIE BOMBA in cazul accidentului din Apuseni. Avionul NU era pilotat de Adrian Iovan

Publicat: 10 mart. 2014
1
Ancheta accidentului aviatic din munitii Apuseni a scos la iveala o informatie care rastoarna tot ce s-a spus pana acum despre acest incident tragic. Mai precis, potrivit unor informatii obtinute de anchetatori, nu Adrian Iovan era cel care pilota avionul inainte de aterizarea fortata, ci copilotul Razvan Petrescu.

Citeste si Peste 50 de persoane, intre care angajati ai MAI si MApN, audiate in cazul accidentului din 

Se pare ca pilotul si copilotul au facut schimb de locuri in momentul in care avionul era in aer, potrivit unor rezultate preliminare ale anchetei. Surse judiciare spun ca Razvan Petrescu a declarat procurorilor ca, dupa prabusire, el si ceilalti pasageri au incercat sa il mute pe Adrian Iovan pe locul din stanga, unde se aflase Petrescu. Schimbul de mansa a fost facut fara ca turnul de control al ROMATSA sa fie anuntat si fara ca acest lucru sa fie trecut in fisa de lucru, asa cum prevede legea.

Echipa de procurori a Sectiei parchetelor militare a audiat, in perioada 20 februarie – 5 martie, un numar de 50 de persoane, reprezentand persoane vatamate si parti civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Scolii Superioare de Aviatie Civila, persoane din cadrul MAI si MApN. Audierile s-au desfasurat concomitent la Bucuresti, cat si pe raza judetelor Alba, Cluj, Mures si Bihor. Procurorii din cadrul Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, care cerceteaza cazul, au inceput urmarirea penala pentru incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu sau neindeplinirea lor si vatamare corporala din culpa, a anuntat Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia.
Pilotul Adrian Iovan si o studenta si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical s-a prabusit, pe 20 ianuarie, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor, anume pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu, potrivit romaniatv.net.Adauga un comentariu