Actualitate

Inflatie de candidati la primarie in PNL Iasi. Senatorul Oprea a intrat si el in cursa

Publicat: 27 aug. 2015
1

@ Senatorul Dumitru Oprea a facut pasul pe care-l stiau toti liberalii inca de acum cateva saptamani: si-a anuntat intentia de a candida din partea PNL pentru Primaria municipiului Iasi @ Alti opt liberali au intrat in cursa

Batalie incinsa in PNL Iasi. La cateva saptamani dupa ce opt liberali si-au anuntat intentia de a intra in competitia interna pentru desemnarea candidatului filialei la Primaria Iasi, ieri a aparut si al noualea. Copresedintele organizatiei judetene a PNL Iasi, senatorul Dumitru Oprea, a decis sa intre si el in cursa. Chiar daca termenul limita de depunere a candidaturilor era initial stabilit pentru 1 august, Oprea a asteptat aproape o luna pana sa anunte oficial ca va intra in competitia interna, desi toata lumea stia ce intentii are inca de acum cateva saptamani. Acesta este convins ca are sanse sa iasa primar si ca iesenii il vor la Palatul Roznovanu. Senatorul PNL a mai candidat la primarie in anul 2008 din partea fostului PDL, insa a pierdut in turul II in fata actualului primar suspendat Gheorghe Nichita.

Citeste si: Opt liberali se bat pentru postul de primar. Nume surpriza pe lista candidaturilor

„Astazi (ieri – n.r.) mi-am depus cererea pentru a intra în competitia interna a PNL pentru desemnarea candidatului la Primaria Iasi. Eram hotarât sa candidez pentru functia de primar, dar am considerat ca nu este suficient sa fiu doar eu decis. Am vrut sa stiu ca aceasta intentie este considerata oportuna de cât mai multe persoane la a caror parere tin foarte mult. Am vrut sa ma asigur ca am, întâi de toate, sprijinul total al familiei. Am discutat cu fosti si actuali colaboratori, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai societatii civile, oameni de cultura, colegi din mediul universitar, tineri si, bineînteles, colegi de partid, din Iasi si de la nivel central”, a mentionat senatorul Oprea.

„Haimanaua Adomnitei”

In 2008, la alegerile locale Oprea nu l-a atacat pe Nichita, ci pe actualul sau coleg din fruntea PNL Iasi, autosuspendatul Cristian Adomnitei. Dumitru Oprea l-a gratulat pe Adomnitei cu apelativul „haimana” si nu numai. „Adomnitei este cel mai mare mincinos dintre candidatii la primarie. El spune ca Iasi este capitala religioasa? Tocmai el, care a propus scoaterea Religiei din scoli. Adomnitei este un hot de idei, o haimana. El mi-a copiat ideile. Tocmai el, care invata de la copii sa copieze”, a spus Dumitru Oprea la acea vreme. Intre timp, cei doi au devenit colegi de partid. Acum Oprea sustine ca are idei noi pentru a scoate Iasul la lumina. Si-au mai depus candidatura Alexandru Muraru, purtatorul de cuvant al PNL Iasi si omul de incredere al lui Cristian Adomnitei, consilierul judetean Eduard Boz, cel care este si liderul de grup al liberalilor in Consiliul Judetean, lectorul universitar Vasile Cotiuga si fostul deputat Traian Dobre. Marius Danga, fost viceprimar al municipiului Iasi, s-a inscris si el, alaturi de Adrian Iurcan, membru al comisiei pentru activitatea IMM-urilor si Administratiei Publice a PNL Iasi, Teofil Balteanu, membru supleant in Comitetul Executiv Judetean al PNL Iasi si Dragomir Tomaseschi, copresedinte al organizatiei municipale a PNL Iasi si fost prefect al judetului.
Comentarii
  • Probabil singurul om capabil, din toti cei care si-au anuntat candidatura. Un Profesor Universitar care la nivel intelectual le da clasa tuturor contracandidatilor. Sper ca dupa arata timp in care am fost condusi atat de precar, sa putem aveam parte de un om integru cu principii si directii.

    Sustin candidatura lui Dumitru Oprea la primaria Iasului !

Adauga un comentariu