Eveniment-Social

Indepedentul Postolache a fost pus la colt de primarul Chirica

Publicat: 19 iul. 2016
1

Consilierul local independent Andrei Postolache a fost urecheat de autoritatile locale. Dupa ce si-a batut joc de patrimoniul orasului, unde, alaturi de gasca liberala, a votat impotriva achizitiei unui bun de patrimoniu, Postolache a cerut ca banii sa fie dati pe organizarea unui festival de muzica, copy-paste dupa Electric castle de la Bontida-Cluj.

Consiliul Local a votat pentru achizitia Casei Racovita, unde functioneaza Centrul Cultural Francez, insa proiectul nu a trecut de doua treimi cat era necesar. Postolache s-a declarat ateu convins si metalist, asa ca pentru el mai important este un festival de muzica decat pastrarea identitatii culturale a municipiului Iasi. Cu toate acestea, sefii primariei au aratat ca Iasul are nevoie de acel imobil si ca proiectul va fi reluat intr-o alta sedinta de plen. In plus, primarul Mihai Chirica a mentionat ca Iasul va organiza un festival de muzica, dar nu dupa cum vrea Postolache.

„Este o propunere buna daca privim ca si concept. De altfel, nu este o noutate pentru noi si am si prezentat un material pe aceasta tema. Aspectul negativ este acela ca nu putem sacrifica cultura si brandul cel mai important al comunitatii locale pentru spectacole. Spectacolele au traseul lor si ce vrem sa facem noi este o alta abordare. Sa nu incercam sa ducem in deradere ceea ce reprezinta pentru noi emblema acestui oras, istoria, cultura, educatia si toate aceste lucruri cu care ne mandrim de fiecare data si trebuie sa contribuim si noi, generatia de acum pentru a putea duce mai departe aceste branduri, pentru ca si generatile care vin dupa noi sa se mandreasca cu ceea ce facem noi acum”, a spus primarul Mihai Chirica.

Iasul risca sa piarda un bun cultural vechi de secole, pentru ca Postolache si liberalii nu au fost capabili sa ridice mana in momentul in care municipalitatea a cerut aviz pentru a recupera un imobil ce dateaza din a doua jumatate a secolului XIX si care face parte din patrimoniul istoric al urbei.
Comentarii
 • Asa cum la mai bine de un an romanii si-au dat seama de prostia care au facut-o votandu-l pe Iohanis, tot asa iesenii incep sa-si dea seama de prostia acordarii votului acestui repetent. DA, repetent la toate capitolele : scoala, educatie, bun simt, civilizatie, competenta, mentalitate, etc. Se vede treaba ca toata viata i-a stat mintea doar la bautura, muzica si femei de vreme ce nu constientizeaza valoarea acelui imobil de o importanta istorica deopsebita si doreste organizarea de spectacole ,,metaliste” de cate 3-5 zile.
  Prostia lui Postolache adunata la incompetenta si interesele fenechiste ale lui Boz sunt pericolul nr. 1 pentru ieseni. Trai-v-ar votul, voi, cei 23.000 care ati votat cu PNL si Protolache !!!

  • Madaline, da-ne pace! Cei ca voi ne-au nenorocit tara prin votul vostru. Parca aveti ochelari de cal la ochi.. Cu toate ca astia fura ca in codru, voi tot pe ei ii votati. Pun pariu ca esti printre cei care isi plang de mila ca „nu avem noroc”.

 • Pentru informarea cititorilor dar si a consilierilor ar trebui sa publicati un articol in care sa faceti o prezentare mai detaliata a casei Racovita astfel incat sa se inteleaga de ce este inclusa in patrimoniul istoric.

 • Inca odata jurnalistii BZI demonstreaza ca sunt niste inculti si niste incompetenti. O echipa intreaga platita din bani murdari ai PSD. De ce trebuie sa fie in responsabilitatea primariei aceasta plata.. si nu a Ministerului Culturii?
  In al doilea rand, ar trebui sa studieze mai bine inainte sa faca afirmatii de genul „Postolache s-a declarat ateu convins si metalist, asa ca pentru el mai important este un festival de muzica decat pastrarea identitatii culturale a municipiului Iasi”. Daca aduni toti angajatii BZI la un loc nu au realizat cat a realizat Andrei Postolache pana acum.
  BZI este un fel de Antena 3 al Iasului. Inghite si raspandeste cantitati industriale de rahat PeSeDist. Mult success! Funduletul lui Chirica merita si are nevoie de buzele voastre!

 • Pastrarea indentitatii culturale a mun.Iasi.Ce frumos suna! Întreb ca prostu: teii de pe bulevardul cu salcâmi japonezi nu erau…cultura!Erau de lemn si au fost tăiați cu drujba.Aia …cultura de mafioți .

 • „Iasul risca sa piarda un bun cultural vechi de secole, ”
  Își ia clădirea jucăriile și se mută-n altă parte? Nu tot acolo rămâne?

  Eu mi-aș face griji în clipa în care ați înceta să vă luați de Postolache, ar însemna că a trecut de partea PSD-ului.

Adauga un comentariu