National

INCREDIBIL! WikiLeaks face PUBLIC emailul lui Gitenstein despre referendum: „Frauda este nesemnificativa”

Publicat: 13 oct. 2016
1
Potrivit unui mesaj e-mail publicat de WikiLeaks, fostul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti, Mark Henry Gitenstein, il informa pe 30 iulie 2012 pe John Podesta, in prezent seful campaniei electorale a candidatului democrat la presedintia SUA Hillary Clinton, pe atunci presedintele unui think-tank progresist extrem de influent la Washington si care il sustinea pe Victor Ponta, despre cele mai recente rezultate ale referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu, desfasurat cu o zi inainte.
In mesajul trimis de pe adresa de e-mail [email protected] catre adresele [email protected] si [email protected], se arata ca, la acel moment, rezultatele referendumului nu erau inca definitive, dar ca fusesera deja numarate oficial voturile din 97% din sectii, ceea ce insemna ca, cel mai probabil, nu mai putea surveni o rasturnare a deznodamantului scrutinului, anunta Profit.ro.
„Asta inseamna, totodata, ca frauda nu e semnificativa. Voi sustine o declaratie dupa ce Curtea Constitutionala certifica rezultatul”, ii scria Mark Gitenstein lui John Podesta, potrivit WikiLeaks. Referendumul a avut loc pe 29 iulie 2012.Adauga un comentariu