Eveniment-Social

Incredibil! Un partid a intrat in colaps. Nu are cine sa conduca filiala din Iasi

Publicat: 03 aug. 2016

@ Organizatia judeteana a PNL Iasi se afla in pragul unui haos de nedescris @ Liberalii ar trebui sa decida noul sef al organizatiei judetene de la Iasi, dupa fuga lui Marius Bodea @ Conducerea va fi numita direct de la Bucuresti, pana la organizarea unor alegeri interne @ Insa, organizatia nu are pe cine da la conducere, variantele aparute fiind tot mai slabe

Filiala judeteana a PNL Iasi ar urma sa aiba in curand o noua conducere. Dupa fuga lui Marius Bodea de la varful filialei, organizatia a ramas fara conducere, decizia urmand a fi luata in curand de membrii Biroului Permanent National (BPN). Bodea a parasit conducerea partidului, nemultumit ca nu-si poate promova lipitorii de afise in Biroul Permanent Judetean (BPJ), pentru a putea controla listele de candidaturi la toamna la Parlament.

In aceste conditii, sefii PNL ar trebui sa decida cine va prelua filiala. Liberalii ar putea ajunge sa fie condusi fie de un personaj care si-a dosit banii de frica ANI, fie de un valutist. Insa asta numai capii partidului vor decide, daca organizatia de la Iasi mai poate fi salvata, sau este o cauza pierduta. In perioada urmatoare, conducerea centrala a partidului ar urma sa decida cine va fi noul lider al organizatiei judetene. Surse din cadrul PNL Iasi arata ca decizia va fi luata intre senatorul Dumitru Oprea si deputatii Costel Alexe, Ioan Balan si Mugur Cozmanciuc. Senatorul Dumitru Oprea si deputatul Costel Alexe au mai condus organizatia si inainte de numirea lui Bodea, ei fiind cei care au coordonat alegerile locale din iunie pe partea de judet.

Cum rezultatele au fost proaste, iar Bodea a fost impins de la spate de cuplul nociv Cristian Adomnitei- Relu Fenechiu, situatia s-a schimbat radical. Abia dupa protestele membrilor cu state vechi, cei care i-au cerut demisia din functie, si pentru faptul ca nu i-a fost acceptata lista personala, Bodea a fugit cu coada intre picioare. Culmea, atat Oprea, cat si Alexe nu au demonstrat cu nimic ca merita sa fie sefi ai organizatiei judetene. De altfel, Dumitru Oprea, venit pe filiera vechiul PDL, nu a demonstrat deloc ca este capabil sa conduca un partid. Se stie ca Oprea a fost cel care a distrus fostul PDL, partid care pe vremea sa a fost divizat in mai multe tabere. In plus, Alexe a aratat si el ca este mai mult interesat de propriile afaceri decat de ceea ce se intampla in sanul partidului pe care-l reprezinta.

Interese ascunse

Ioan Balan, parlamentar de Suceava, a fost desemnat supervizor al filialei de la Iasi. Balan este insa si cea mai proasta alegere din toate punctele de vedere. Ioan Balan face si el parte din structurile vechiului PDL. Impreuna cu baronul sucevean Gheorghe Flutur, Ioan Balan s-a ocupat si de organizatia PDL Iasi in urma cu cativa ani, dupa ce democrat-liberalii de la acea vreme nu aveau conducere. Din acea postura, Balan a facut tot posibilul ca in filiala ieseana sa fie in degringolada, tocmai pentru a intari organizatia de la Suceava. Este cat se poate de clar ca interesul lui Ioan Balan la Iasi este altul si in niciun caz cresterea organizatiei.

In plus, Dumitru Oprea este omul de casa al lui Gheorghe Flutur si este evident ca nu ii poate iesi din cuvant nici lui Balan. Poate singurul care ar putea ridica PNL din anonimat ar fi deputatul Mugur Cozmanciuc. Acesta a plecat insa in judetul Neamt, unde a preluat filiala de acolo. Din aceasta postura, Cozmanciuc a reusit sa obtina un scor fantastic pentru PNL Neamt si sa transforme aceasta organizatie intr-una dintre cele mai puternice si active din tara.

Este insa greu de crezut ca Mugur Cozmanciuc va lasa filiala de la Neamt pentru a reveni la Iasi, unde scandalul este la el acasa in ultima vreme. Totul se va decide insa la nivel de Bucuresti, in perioada urmatoare. Pentru liberali este o situatie fara iesire. In functie de cine va fi pus la sefie, liberalii ieseni risca sa dispara mai repede de pe scena politica. De altfel, surse din PNL au aratat ca tot mai multi liberali sunt dispusi sa treaca in barca altor partide, daca situatia din sanul organizatiei nu se va schimba radical.
Comentarii
Adauga un comentariu