Actualitate

Incredibil! PNL refuza ca iesenii sa aiba autobuze noi. Sefii Primariei sunt socati

Publicat: 22 iul. 2016
1

@ Situatie absurda in Consiliul Local Iasi @ Grupul PNL vrea sa faca referendum pentru achizitia celor 75 autobuze noi din banii Bancii Europene @ Desi proiectul a trecut de plenul CL, liberalii cauta sa isi faca campanie pentru parlamentare @

Achizitia celor 75 de autobuze noi la Iasi provoaca un nou scandal in Consiliul Local. Dupa ce au aratat ca nu cunosc legislatia si ca voteaza impotriva doar pentru ca trebuie sa faca opozitie, liberalii din CL au cerut organizarea unui referendum pentru a se stabili daca e oportuna achizitia mijloacelor de transport din imprumutul de 15 milioane euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Intentia liberalilor a fost criticata de municipalitate, sefii Primariei aratand ca alesii PNL nu fac decat sa cerseasca capital electoral. „Conducerea municipalitatii iesene considera ca demersul politicienilor liberali este ilegal, în conditiile în care contractarea creditului în vederea achizitiei de autobuze noi a primit aprobarea majoritatii alesilor locali reuniti în sedinta plenului Consiliului Local din 15 iulie 2016, si ca acest demers nu are alt obiectiv decat specularea în scop politic a unui proiect de maxima necesitate publica”, au aratat sefii Primariei Iasi.

De altfel, primarul Mihai Chirica a tinut sa explice modalitatea prin care Iasul poate beneficia de aceste autobuze. Edilul le-a batut obrazul liberalilor si independentului Andrei Postolache, acestia parand ca intra in campania pentru parlamentare si ca au nevoie de imagine.

„Initiativa consilierilor liberali, in frunte cu noul lor sef, numit de la Bucuresti, precum si a celui independent, este un demers pur politicianist. Alegerile locale s-au incheiat in urma cu o luna si jumatate, astfel incat incapatanarea acestor politicieni de a persista în logica si limbajul electoral ma face sa constat ca, in loc sa isi onoreze mandatele acordate de cetatenii Iasului, au inceput deja campania pentru alegerile parlamentare. Va veni timpul si pentru acestea, dar pe 5 iunie iesenii au votat primar si consilieri locali, nu candidati la deputatie! În primul rând, acesti politicieni mint. Asa cum am explicat de nenumarate ori, Uniunea Europeana pune la dispozitie fonduri pentru achizitia de tramvaie si autobuze electrice, dar cu fondurile disponibile si tinând cont de pretul acestora, nu vom putea moderniza decât o mica parte a transportului public local. Apoi, modernizarea transportului public este o necesitate absoluta si toate sondajele, ca si dezbaterile publice de pana acum ne-au aratat ca iesenii îsi doresc, intr-o proportie covârsitoare, mijloace de transport noi”, a spus primarul Mihai Chirica.

Mihai Chirica: „PNL da dovada de inconstienta”

Primarul a mai aratat ca demersul politicianist al PNL poate pune in pericol proiectul. Mihai Chirica a aratat ca liberalii au ajuns sa cerseasca capital electoral si ca blocheaza actul administrativ.

„Sa intelegem ca liberalii nu vor autobuze noi?! În alta ordine de idei, functionarea tuturor mecanismelor democratice este o necesitate de necontestat, însa organizarea unui referendum pe un proiect deja adoptat de Consiliul Local nu ar face decât sa intarzie modernizarea transportului public, afectând negativ si viitoarele negocieri cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare. În aceste conditii, constat ca liberalii dau dovada de inconstienta, ingreunand modernizarea transportului public, dar si de ipocrizie, pretinzând ca am avea nevoie de un referendum cu privire la proiect, asupra caruia suntem cu totii de acord. În plus, le reamintesc domnilor politicieni ca, primarii PNL din Brasov, Cluj si Timisoara au apelat tot la împrumuturi de la BERD pentru a cumpara autobuze noi. În fine, mi se pare lipsit de demnitate si de fair-play ca aceasta initiativa sa fie lansata tocmai in perioada in care sunt într-un scurt concediu de odihna”, a mai spus Mihai Chirica.
Comentarii
 • Cum drq sa faci referendum la asa ceva? Iasul in primul rand are nevoie de autobuze noi noute, de ultima generatie, nu second hand, nu reparate, ci noi. Al dreq de idioti saraci cei care se opun. Rusine PNL

 • Bai scavilor nu cu bani cu camătă există varianta fondurilor europene dar nu sunt competenti să acceseze aceste fonduri!!!!! Chirică demisia ca ne indatorezi de ne usuci!!!!!! Vrem autobuze noi dar cu fonduri europene!!!!!!

  • Demisia sa si-o dea retardatii si incompetentii de liberarli cu lindicul de Boz impreuna. Jegurile liberale fac doar praf, se excita degeaba !!!

  • Mie mi se pare ca avem mare drag de batuta pi loc.Daca dnii,Bocla Cluj siRobu de la Timisoara au luat autobuze prin imprumut BERD inseamna ca asa este ghine.Dar pi la noi mai important este sa ne tragem di izmeni decit sa facem ceva concret.Vad ca sunteti multi liberali..di undi dle. ca Iasul are o economie tari modestaSau voi vreti doar sa fiti contra.??.

  • Pupator de moaste PSD !!!
   Autobuzele luate de nichita cu 225.000 euro/buc, la oferta, costau 85.000 de euro/buc. pret intreg.
   Sa nu uitam borduriada. Schimbarea bordurilor bune cu altele bune.
   Asfaltarile de primavara pana toamna, in fiecare an, care primavara urmatoare sunt varza.
   Bani pompati in cet-Veolia., ca sa aiba iesenii caldura si apa calda la preturi Astronomice.
   Doar cateva HOTII PSD.

 • Nu AUTOBUZE ISUZU … s-a mai discutat odata aceasta problema despre aceasta marca si preturile la care doresc sa fie achizitionate.

  Sunt alte marci mult mai consacrate si mai bune.

  Nu sunt de acord nici eu ca cetatean cu autobuze noi daca se iau ISUZU si punct …

  Studiati intai despre ele si vedeti ca au fost respinse mai peste tot. Aici sunt combinatii mari la mijloc.

 • De ce nu doresc sa achizitioneze autobuze, noi, adica noi, proaspat fabricate, calumea, peste 180 0000 bucata, de la firme bune? Nu au bani? Iar cei care se opun achizitionarii de autobuze sunt evident dusmani ai Iasi-ului. Transportul in comun actual ar trebui urgent desfiintat…este ultima ghena si poluare extraordinara.

 • Cine e prost sa-l creada pe Chirica? PNL daca se opune, stie de ce ..la fel si Postolache. Ce usor e sa cumperi niste autobuze proaste cu banii de la banca. O sa plateasca ieseanul de-o sa-i iasa pe ochi!Si tot niste rable o sa aiba pe strazi, in cativa ani.

 • Ma socheaza comentariile unora.. La fel si titlul articolului vostru. PNL NU vrea autobuze noi din imprumut bancar ci din bani europeni. NU mai scoateti din context, jurnalisti de rahat ce sunteti.

Adauga un comentariu