Magazin

INCREDIBIL! „Peste 30 de ani, oamenii vor fi crescuti in laborator”

Publicat: 21 aug. 2014
1

Ectogeneza, stiinta care presupune cresterea unui organism in afara unui corp, se dezvolta de mai bine de un deceniu. Zoltan Istvan, un specialist in domeniul futurologiei, este de parere ca in urmatorii 30 de ani aceasta metoda va inlocui in mare parte nasterile clasice.

Potrivit acestuia, deja exista o mare parte din tehnologia necesara cresterii unui fetus uman intr-un uter artificial. Raman insa multe controverse, legate indeosebi de relatia dintre mama si copil.

Citeste si INCREDIBIL! O femeie este INSARCINATA de 38 de ani!

Motherboard.vice.com scrie ca printre avantajele acestei metode figureaza monitorizarea mai facila a dezvoltarii copilului si interventia mai rapida a medicilor, in cazul in care apar probleme.

In plus, uterul artificial va inlocui mamele surogat, care sunt acum singura solutie pentru femeile care nu pot duce la capat o sarcina.

De asemenea, va scadea numarul copiilor nascuti morti, pentru ca medicamentele necesare vor fi administrate mult mai usor.

Citeste si Au ramas fara grai cand au vazut ecografia. Iubitul a parasit-o pe loc

Potrivit specialistilor, tehnologia necesara este extrem de complexa. Uterul artificial trebuie sa asigure fetusului oxigen si nutrienti, dar sa elimine toxinele pe care le produce acesta.

Uterul va fi atasat la „un aparat de placenta” si la cabluri care vor permite monitorizarea permanenta a dezvoltarii fetusului, scrie Motherboard. In interiorul uterului artificial va fi lichid amniotic.

Zoltan Istvan crede ca metoda va incepe sa fie folosita peste 20 de ani, iar peste 30 va deveni deja larg utilizata.

Citeste si Spune-mi in ce luna te-ai nascut, ca sa pot sa-ti spun ce boli o sa ai
Adauga un comentariu