Local

Incredibil! O gasca de indivizi dubiosi au ajuns sefi intr-o institutie a statului. Invart milioane de euro, fara nicio jena

Publicat: 31 iul. 2016
1

@ O institutie ieseana a fost acaparata de un clan politic @ Pentru a face loc in institutie unor persoane dubioase, directorul a schimbat din mers chiar organigrama @ Acesta a promovat pe functii extrem de banoase unele persoane infiltrate in institutie de mediul politic @ Toti acesti protejati ocupa acum functii de conducere in intreaga institutie

O institutie din Iasi a ajuns sa fie din ce in ce mai des folosita de directorul acesteia pentru a satisface clientela politica care-l tine in spate. Dupa ce s-a folosit de masinile institutiei in campania electorala de la alegerile locale, personajul cu pricina schimba organigrama institutiei, pentru a face loc unor politruci. Astfel, Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi a ajuns o vaca de muls pentru gasca de la organizatia judeteana a PSD. La mijloc este Ovidiu Mugurel Laicu, directorul institutiei si actual consilier judetean din partea PSD.

In spatele sau se afla familia deputatului Anghel Stanciu. Laicu este un apropiat al familiei Stanciu, lucrand la cabinetul parlamentar al acestuia, pozitie de pe care a ajuns la DRDP. In aceste conditii, Laicu a reusit sa aduca in Directia Regionala numai indivizi apropiati fie de PSD, fie in legatura directa cu familia lui Stanciu. Cum s-a ajuns la o asemenea situatie? Laicu a trebuit sa indeplineasca o serie de promisiuni catre protectorul sau politic, Cristian Stanciu, consilier judetean si fiul lui Anghel Stanciu.

Astfel, Liviu Bruma, colegul de banca al lui Stanciu din perioada liceului, a fost adus la Directia Regionala de Drumuri si Poduri si plantat pe un post caldut. Initial, acesta a fost inginer la Achizitii, iar acum a ajuns sef la Mecanizare. Cu alte cuvinte, acesta se ocupa de tot ceea ce inseamna logistica auto a Directiei Regionale. Si asta nu este tot. Promovarile pe linie politica au continuat si cu un anume Razvan Berariu. Acesta era simplu economist, iar recent, dupa schimbarea organigramei, a ajuns sef la Achizitii, in locul lui Razvan Lemnaru, cel care a ocupat pana nu de mult aceasta functie. Acest Berariu a fost un fervent sustinator al PSD in campania de la alegerile locale, fiind adus de Laicu la sedintele pe care Cristian Stanciu le facea in sediul din Stefan cel Mare.

Nu trebuie uitat nici Lucian Nedelciuc, unul din cei protejati cu insistenta de Laicu. Acest Lucian Nedelciuc a lucrat vreme de cativa ani la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Sotia sa, Mariana Nedelciuc, de profesie designer, controla un cabinet medical fictiv aflat in podul unei case si nu a oferit vreodata servicii medicale unui pacient, insa printr-o increngatura de firme a reusit sa incaseze de la CJAS mai mult decat a reusit cel mai mare spital din Iasi, adica aproape un milion de euro. Prins cu mata-n sac, Nedelciuc a fost luat repede la institutia de peste drum, la DRDP, si pus sa lucreze la Biroul de Derulari Contracte.

Asa s-a ajuns ca acum, din sef birou, Nedelciuc sa fie pus sef serviciu in noua schema de personal. Surse din cadrul DRDP arata ca pentru Laicu lucrurile nu mai sunt atat de roz si ca acesta vaneaza un alt post. La nivel central se urmareste schimbarea conducerii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), noul ministru al Transporturilor dorind sa depolitizeze institutia. In aceste conditii, nici Laicu nu ar mai avea viata lunga. Acesta insa cauta sa ajunga director peste una din cele opt sectii aflate in gestionarea DRDP din zona Moldovei, pentru a putea controla lucrurile in continuare. Vom reveni!
Comentarii
  • un aviz de la DRDP costa cel putin 1000 euro……..sotii zbarnea stiu de ce….aproape toti inginerii de la birouri fac documentatii in particular…daca esti din afara institutiei canci aviz favorabil……SIKTIR spagarilor

  • Da Ostaficiuc o intrat director cumva pe baza de stiinta? A lins la Nichita pana la pus pe un post cu 120 milioane pe luna, fara spagi? Scrieti numai de mine, da de acest individ care va da ponturi de ce nu scrieti? Vrea director regional? ca si-o vedeau-o pe dinapoi atunci o sa ajunga acest individ *****.

  • Ce e Laicule? Ti-a mancat furnicuta limbuta? O spaguta ceva,ceva? Sau un pic de campanie cu masinile de care am avut eu grija atatia ani si acum le-ai facut pe toate praf in campanie pentru PSD!!!!!!

    • Va dați seama ce grija a avut Soica care in ultimii doi ani are 396de zile Concediu Medical , 89 de zile Adeverințe Medicale de scutire a absențelor , peste 7 nemotivate etc A avut grija Stoica , dar de propriul buzunar , sa discutam de reparațiile fictive , de consum de combustibil încărcat, de bătaia de joc cu bonurile etc . Cum naiba ma Stoica de înca mai esti liber ?

  • De cloaca de la Apavital nu se scrie niciodata nimic. Toti sefii de diferite departamente sunt milionari in EUR si sunt inruditi intre ei parca e un mare clan tiganesc!!! Ia intrati oleaca si-n astia ,domnilor jurnalisti!!

  • Dintre toate numele de acolo, Razvan Berariu puteti sa verificati mai indetaliu. De cand s-a angajat la CNADNR, a achizitionat trei apartamente toate pe numele lui sau al sotiei sale. Firme nu are, este bugetar 100% …oare de unde banii, nu il intreba nimeni ?….

    P.S pentru cei din redatie, puteti verifica la directia taxe si impozite …

Adauga un comentariu