Actualitate

Incredibil! Nu este un copil de bani gata, dar vrea sa aiba un invatator acasa! Mai multi oameni trebuie sa „roiasca” in jurul acestei fete – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 20 sept. 2016

@ Situatie grea la Iasi, dupa ce o fata in varsta de 9 ani se loveste din plin de indiferenta autoritatilor @ Chiar daca isi doreste extrem de mult sa fie alaturi de colegi, in bancile scolii, copila sta mai mult prin spitale si in pat @ Pana acum, a suferit enorm si a indurat multe interventii chirurgicale, pentru a fi un copil normal @

Andreea Felicia este o fetita in varsta de noua ani, care a indurat poate prea mult pana acum. S-a nascut speciala si va ramane, probabil, asa toata viata. La nastere, piciorusele sale nu au fost egale, iar in timp, odata ce fetita s-a dezvoltat, diferenta s-a marit considerabil. Au urmat multe operatii si multa vreme pierduta pe paturile de spital. Datorii, imprumuturi si multe nopti nedormite au facut ca astazi Felicia sa fie zambitoare.

Cu toate ca acum are o proteza la piciorul drept si pe viitor urmeaza sa suporte alte interventii chirurgicale, fetita este optimista. Ceva totusi o supara pe copila si simte ca viitorul ii este parca obturat de indiferenta unora. Inceputul de an scolar o gaseste pe Felicia in pat, cu o proteza si cu ochii in lacrimi. Acum a trecut in clasa a treia, chiar daca nu a fost nici macar o zi la scoala. In clasa intai si a doua, o invatatoare de la scoala din Sipote a venit periodic, predandu-i Feliciei ceea ce le-a predat si colegilor ei in scoala. Acum insa, birocratia si indiferenta fac ca dupa aproximativ doua saptamani de la inceperea scolii, fetita sa nu fi dat ochii cu invatatoarea sa. Nici fata si nici invatatoarea nu au practic vreo vina, insa ceva nu merge cum ar trebui.

Hartii si cereri pentru dreptul ei

Fiind un copil cu handicap si aflandu-se practic in imposibilitatea de a se deplasa, singura ei posibilitate de a invata carte este data de invatatoarea care trebuie sa-i predea timp de patru ore pe saptamana.

„Fata nu poate merge la scoala, are o proteza la picior si are nevoie de carje. Cand era mica o duceam eu pe umeri, dar acum a crescut si nu mai pot. A facut clasa intai si a doua cu doamna invatatoare acasa si anul acesta trebuie sa faca la fel, numai ca au trecut deja doua saptamani de cand a inceput scoala si noi nu stim nimic. Am mers pe la scoala, m-au pus sa fac cereri si tot asa. Mi-au spus ca trebuie sa vorbesc la Inspectorat, de la Inspectorat mi-au spus ca trebuie sa vorbesc la scoala si tot asa. Avand in vedere situatia in care se afla fata si prin cate a trecut, consider ca ar trebui sa nu mai intampine dificultati si la scoala”, a spus Ioan Malaet, tatal fetei. Pe de alta parte, directorul scolii sustine ca nu este nimic intarziat si nici de nerezolvat.

„La inceputul fiecarui an scolar se cauta un invatator pentru aceasta situatie. Astazi (ieri- n.r.) am fost la Inspectorat pentru a rezolva aceasta problema. Sunt niste pasi care trebuie urmati, parintii trebuie sa faca o solicitare. Tot doamna invatatoare care s-a ocupat de fetita pana acum o va face si in continuare”, a declarat Gelu Botezatu, directorul scolii din Sipote. Pana cand situatia se va lamuri, Felicia va astepta la marginea patului vizita invatatoarei. Este o fetita eminenta, care invata foarte bine, chiar daca este departe de scoala si de colegi. Si-ar dori sa fie printre ei, dar iata ca soarta i-a ales un alt drum. Cu toate acestea, traieste cu speranta ca intr-o zi viata ei se va schimba si va fi un copil normal.
Comentarii
  • 1.Numele Dir. este Eugen Botezatu
    2. NU ati citit legea,dar ati publicat un articol despre acesta situatie
    3.Nu aveti nici macar o minima decenta sa intrebati la Inspectoratul Scolar detalii
    PROFISIONALISM ZERO!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu