Actualitate

Incredibil! Nu au castigat la LOTO, dar acesti tineri au impartit aproape un MILION de EURO! S-au imbogatit peste noapte fara sa cheltuie un LEU!

Publicat: 13 dec. 2017
1

@ Tinerii din aceasta comuna ar putea fi dati drept exemplu celor care vor sa infiinteze afaceri @ Acestia si-au incercat norocul si au dat lovitura @ Afacerile lor se anunta a fi de mare succes, mai ales ca au deja cui sa vanda produsele

In ultimii ani numarul celor interesati de domeniul agricol a crescut surprinzator de mult, iar specialistii preconizeaza ca afacerile in acest domeniu vor fi tot mai numeroase.

Daca unii dintre tinerii fermieri aleg sa investeasca in afaceri cu sere si legume sau ferme cu animale, altii vor sa obtina profituri mai mari si mizeaza pe afaceri unice. Fermierii din aceasta comuna din Iasi pot fi dati drept exemplu datorita fondurilor obtinute prin intermediul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Acestia vor primi sume uriase de la Uniunea Europeana pe care le vor investi in afaceri de familie.

"Pana in prezent, fermierii si intreprinzatorii din comuna Tibanesti au obtinut finantare pentru un numar de 17 proiecte a caror valoare nerambursabila se ridica la peste 871 de milioane de euro. In aceasta comuna au fost accesate cele mai multe fonduri europene, ca numar de proiecte. Numarul beneficiarilor din categoria tinerilor fermieri a crescut suprinzator in cadrul noului PNDR. Punctajele sunt mai usor de atins si beneficiarii pot accesa mai usor fondurile europene", sustin reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) Iasi.

Citeste si : Secretul unei afaceri de succes! Un tanar iesean a renuntat la viata de lux pentru a vinde asa ceva

Comuna cu cei mai multi tineri agricultori

Una dintre localitatile din Iasi care ar putea fi data drept exemplu de ambitie si perseverenta datorita tinerilor din comuna este Tibanesti. Aici, beneficiarii fondurilor europene sunt majoritatea fermieri care au obtinut banii nerambursabili prin intermediul submasurilor 6.1-"Instalarea tinerilor fermieri" si 6.3-"Dezvoltarea fermelor mici". Tinerii din aceasta comuna au obtinut aproape un milion de euro pe care-i investesc in micile lor afaceri care au devenit cu timpul afaceri de familie.

Unul dintre cei interesati de banii europeni, care a accesat fonduri europene, este Iulian Movila. Tanarul va investi 40.000 de euro in exploatatia agricola din satul Glodenii Gandului. Spune ca a vrut sa obtina fonduri europene si anul trecut, dar nu a avut un proiect suficient de bun. Nu a renuntat si astfel va investi banii primiti intr-o sera cu legume.

"M-am informat bine in legatura cu ce prespune proiectul, mai ales dupa ce prima data nu a fost eligibil la depunere si dupa ce am discutat si cu cei de la firma de consultanta, am aplicat din nou pentru tinerii fermieri. Am avut un proiect bun, drept dovada ca am primit deja prima transa de 15.000 de euro. Urmeaza sa investesc banii in cele necesare pentru dezvoltarea serei", a spus fermierul.

Alti 70.000 de euro va investi Ionel Guzga pentru a construi o pensiune in comuna Tibanesti. Sumele mai mici, de 15.000 de euro, vor fi folosite de beneficiari pentru a achizitiona diverse utilaje agricole pe care le vor folosi in primavara la culturile din camp sau vor cumpara echipamente necesare construirii serelor cu legume. Unul dintre tinerii fermieri care a obtinut 40.000 de euro spune ca din fonduri proprii nu ar fi reusit sa infiinteze sera cu legume.

"Banii de la AFIR ne folosesc pentru ca asa putem sa ne luam ce ne este necesar pentru sera. Noi cultivam rosii, ardei, vinete sau castraveti. Este prima data cand luam acesti bani si daca o sa aiba succes afacerea noastra, ne gandim sa mai depunem alt proiect, pentru o suma mai mare", a spus Ionel Guzga.

Citeste si : Culisele unei afaceri de succes! Iata cu ce inlocuiesc iesenii carnea – FOTO, VIDEO

Sute de cereri de finantare de la tinerii fermieri

In cadrul noului Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 s-au semnat din anul 2014 pana in prezent 213 contracte de finantare in valoare de 8,92 milioane de euro in cadrul submasurii 6.1. Numai in acest an 13 dintre iesenii care au depus proiecte au semnat contractele de finantare.

Submasura 6.3 destinata fermelor de familie înca dispune de fonduri, iar punctajul este unul usor de atins, ceea va permite mai multor fermieri mici sa obtina o finantare care sa le asigure un start bun spre a obtine pe langa cei 15.000 de euro nerambursabili alte sume importante de la Uniunea Europeana.

Alocarea financiara stabilita pentru ultima sesiune din acest an aferenta submasurii 6.3 este de 100 milioane de euro. Tinerii interesati pot obtine 15.000 de euro pentru fiecare proiect eligibil depus pe site-ul AFIR. Banii se vor acorda in doua transe, pe o perioada de 3 ani, cu exceptia sectorului pomicol, unde perioada este de 5 ani.
Comentarii
  • Daca AFIR a dar bani sa se faca o pensiune la Tibanesti, urmatoarea finantare trebuie data pentru un spital de nebuni, care trebuie construit langa pensiune si unde isi vor gasu domiciliul cei care platesc ca sa fie cazati la pensiune in Tibanesti.

  • totul se reduce la politica….e de ajuns sa se caute legaturile de familie.turistii se vor plimba cu elicopterul SMURD prin comuna din cauza drumurilor presarate de cratere banuiesc.

  • La un număr/cantitate mare de investiții utile se mai strecoară și ceva investiții rateu. Da la toate investițiile rateu ale udrei ( parcuri în afara satelor, pîrtii spre niciunde, terenuri de sport în pantă, săli de sport pentru bătrînii rămași pe la țară, etc.) , cîte investiții judicioase și cu adevărat utile avem ?

  • Din articol se intelege ca vor ajunge in aceasta comuna 871 milioane de euro. Cativa oameni cu 17 proiecte, dar la nivel de Iasi doar 13.Asadar Dubai-ul va avea un concurent pe masura….imaginile oricum nu sunt din comuna .

Adauga un comentariu