Local

INCREDIBIL!!! Nu ai sa crezi in ce conditii functioneaza aceasta institutie publica – FOTO

Publicat: 26 iun. 2014

@ Cetatenii sunt nemultumiti de modul in care sunt tratati in aceasta institutie @ Spatiul in care functioneaza arata execrabil @ Timpul de prelucrare a datelor este foarte mare, motiv pentru care mai multi soferi devin inactivi pe toata aceasta durata

Orice iesean care a trecut pe la reprezentanta Autoritatii Rutiere Romane (ARR) Iasi, si-a pus mainile in cap si cu siguranta nu a stiut cum sa plece mai repede din acel loc. Avand sediul intr-un apartament cu 4 camere de la parterul unui bloc din strada Canta, aceasta institutie devine din ce in ce mai neincapatoare pe zi ce trece. Inca de la intrarea in scara, parca iti vine sa faci stanga imprejur. Parterul blocului in care functioneaza aceasta institutie publica arata ca dupa incendiu sau razboi. Peretii sunt scrijeliti, murdariti si plini de tot felul de resturi de anunturi. Cutiile postale sunt ruginite de parca au sute de ani. Cu siguranta multi ieseni care au intrat in acest sediu au lovit cu usa, fara sa vrea, un alt cetatean care completa anumite cereri. Apartamentul se afla intr-o stare de degradare avansata. Peretii sunt murdari, iar in anumite locuri varul de pe pereti lipseste. Din cele 4 camere, 3 sunt destinate birourilor de lucru cu publicul, iar una este rezervata sefului de agentie, Cristian Foia. La toaleta din apartament, cea pentru public, nu exista sapun, iar hartia igienica inexistenta. „Nu sunt abilitat sa dau declaratii sau comunicate de presa. Pentru orice astfel de informatii va rog sa va adresati biroului de informatii central de la Bucuresti”, a declarat seful agentiei, Cristian Foia, in momentul in care a fost intrebat despre cum poate functiona aceasta institutie publica in aceste conditii execrabile.

Soferii, nemultumiti de modul in care sunt tratati

Pe langa conditiile ridicole in care functioneaza institutia si spatiul foarte mic de care dispune, se pare ca mai multi cetateni sunt nemultumiti de modul in care sunt tratati de functionarii platiti de stat. „Sunt impertinenti, nu dau informatii corecte sau complete, nu lamuresc omul. Nu exista sincronizare cu celelalte institutii care lucreaza. Sunt grandomani, parca ai venit sa cersesti de la ei. Este o lipsa totala de respect in comparatie cu salariile pe care le au”, a povestit Dan, un conducator auto iesean, care a venit sa isi ridice un atestat si un card de tahograf de la ARR.

In alta ordine de idei, aceasta institutie publica, datorita legislatiei in vigoare, ii face pe multi cetateni sa fie inactivi datorita timpului indelungat de prelucrare a actelor. „Cand mi-am pierdut permisul auto toata treaba s-a rezolvat foarte rapid. Am ajuns joi la eliberari, am platit o taxa, iar luni am avut permisul in posta. Aici la ARR treaba este foarte incalcita, din cauza modului in care functioneaza aceasta institutie. Trebuie sa vin personal si pentru depunerea actelor si pentru ridicarea acestora. Din aceasta cauza si a timpului foarte mare de prelucrare a datelor, eu voi sta pe dreapta aproximativ o luna, nu e normal, e o totala bataie de joc”, a declarat un sofer de tir din Pascani, I. P., care nu a dorit sa isi faca publica identitatea de frica sa nu fie tras la raspundere pe viitor din cauza faptului ca si-a spus nemultumirile.
Adauga un comentariu