National

INCREDIBIL! Ministerul Educatiei a fost SESIZAT! Se retrage titlul de doctor al lui KOVESI?

Publicat: 03 oct. 2016
1
Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) ClujNapoca a anuntat ca a transmis catre institutiile abilitate o solicitare de realizarea a unei anchete in cazul Codrutei Kovesi, ONG-ul sustinand ca in urma analizei tezei s-au descoperit 11 situatii de plagiat.
„Prin prezenta va solicitam sa dispuneti realizarea unei anchete cu privire la conditiile pe care noi le apreciem, in mod argumentat, drept neconforme cu privire la modul de elaborare si redactare a tezei de doctorat depusa si sustinuta in institutia ce conduceti identificata prin descrierea: KÖVESI, Laura Codruta Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal. Teza de doctorat. Conducator stiintific: Prof.univ.dr.Viorel Pasca. Timisoara: Universitatea de vest. 2011”, se arata in adresa transmisa Universitatii de Vest din Timisoara si Ministerului Educatiei de catre Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) Cluj-Napoca, potrivit monitorulcj.ro.
Reprezentantii asociatiei cer ca in cazul in care „circumstantele neconformitatilor sesizate se vor dovedi in intregime sau in mod partial veridice”, sa se dispuna retragerea titlului de doctor.
„In concluzia analizei noastre, rezulta ca teza mentionata cuprinde un numar semnificativ de incidente de plagiat, adica cel putin 11, astfel incat lucrarea are caracterul unei lucrari plagiate. Este si ratiunea pentru care va solicitam sa dispuneti initierea procedurii de retragere a titlului stiintific acordat autoarei”, se precizeaza in cerere.
GRAUR precizeaza ca solicitarea este intemeiata pe o analiza facuta de asociatie.
„In analiza se mai tine seama de faptul ca autorul operei incriminate a spus tot ce a avut de spus in momentul in care a depus teza. Orice relatii sau explicatii justificatoare asupra starii de fapt trebuie sa se regaseasca in teza depusa. Intrucat niciunul din pasajele preluate de autoarea tezei nu poarta semne de identificare, pare a fi rational ca niciodata autorul nu a avut vreo intentie de a separa contributia sa reala de preluarile realizate pe care a tinut sa para a fi ale sale”, se precizeaza in cerere.Comentarii
  • Trebuie retrase cca. 75% din titlurile de doctori !. Trebuie pedepsiti si cei care le-au acordat !. Fara nicio exceptie. E plina tara de doctori si de analfabeti !.

Adauga un comentariu