Actualitate

Incredibil. Iata cui lasa Adomnitei sefia PNL Iasi

Publicat: 21 mai 2015
1

@ PNL Iasi se afla pe un butoi cu pulbere si risca sa se scufunde definitiv @ Autosuspendarea lui Cristian Adomnitei de la sefia partidului nu a adus nicio schimbare @ La varful filialei va ajunge un apropiat al acestuia, numirea urmand a fi facuta de la nivel central

Autosuspendarea lui Cristian Adomnitei din functia de sef al organizatiei PNL Iasi a dinamitat intreaga filiala. Ramasi fara acesta, liberalii ieseni se vad nevoiti sa accepte un nou lider de organizatie. Ceea ce se preconizeaza insa poate scufunda si mai mult filiala aflata in deriva. Initial, se stia ca liderii de la centru vor numi un nou presedinte la Iasi in aceste zile. Maine va avea loc o intrunire a Consiliului National al PNL, la care s-ar putea discuta si situatia de la Iasi. Numai ca acest for nu are cum sa numeasca un nou sef la Iasi, decizia urmand a fi luata intr-o sedinta a Biroului Permanent National. Surse din partid au aratat ca la varful PNL Iasi ar urma sa ajunga deputatul Costel Alexe, noul urmas al lui Adomnitei.

De altfel, Costel Alexe a fost ales deputat tocmai pe colegiul lasat liber de Adomnitei cand acesta a ajuns la Consiliul Judetean Iasi. Alexe a ajuns pe functii importante in PNL dupa ce a fost promovat initial de fostul deputat Relu Fenechiu, aflat acum in inchisoare. In plus, se vehiculeaza ca Alexe ar fi cotizat cu o suma consistenta de bani la centru pentru a ocupa postul de la Iasi. Este insa greu de crezut acest lucru, mai ales in conditiile actuale cand situatia din mediul politic nu mai impune oferirea de bani pentru astfel de servicii. Se stie insa ca Alexe isi doreste cu ardoare acest post si bate frecvent la usile de la sediul central pentru a fi sprijinit. In acest caz situatia se va clarifica peste cateva zile. Deputatul de Iasi a ajuns sa stea mai mult in capitala si mai putin in colegiul din zona Podu Iloaiei unde a fost ales. Sa fie si acesta un semn ca Alexe tinteste sa puna mana pe organizatie si face orice pentru a-si atinge tinta?

Promovarea lui Alexe pe acest post poate duce PNL si mai mult la vale. Organizatia are nevoie de un om care sa poata reprezenta cu adevarat filiala la nivel central si care are capacitatea sa creasca formatiunea in sondaje. Liberalii nu vor putea conta la alegerile din 2016 daca nu vor avea la varf o persoana care sa stie sa gestioneze o batalie politica.

In niciun caz persoane precum Costel Alexe, Marius Bodea sau altii de genul lor ce s-au aciuat in ultimii ani langa Adomnitei nu vor putea transforma PNL intr-un partid care sa conteze in judet. De altfel, nici Bodea si nici Alexe nu au reprezentativitate in judet. Alexe a fost ales deputat datorita valului USL, lumea din colegiul sau nefiind familiarizata cu imaginea acestuia.

Conform statutului din PNL, partidul ar urma sa functioneze cu conducere unitara abia din anul 2017, pana atunci fiind coordonat pe fiecare filiala in parte de doi copresedinti. La varful PNL Iasi se mai afla si senatorul Dumitru Oprea, ajuns pe aceasta pozitie din postura de presedinte al fostului PDL Iasi. Dupa ce Adomnitei s-a dat deoparte, in locul sau a venit Marius Bodea. Acesta este numarul doi in vechea structura a PNL, el fiind ales vicepresedinte in urma votului de la alegerile interne. Bodea a fost promovat de Adomnitei pe postul de la Aeroportul Iasi, imediat dupa ce a ajuns presedinte la Consiliul Judetean. Se pare ca numirile pe criterii de obedienta au ajuns sa fie o practica la PNL Iasi, tot mai multi liberali ajungand pe functii cheie dupa ce s-au grupat langa seful suspendat al CJ Iasi.
Adauga un comentariu