Sport

INCREDIBIL! Edina Gallovits a primit cetatenia americana si nu va mai reprezenta Romania

Publicat: 17 apr. 2015
1

O veste mai putin obisnuita vine din sportul de peste Ocean. Pe data de 16 aprilie 2015, România a pierdut o jucatoare din circuitul mondial de tenis! Nascuta la Timisoara, Edina Gallovits-Hall a primit cetatenia SUA si a decis sa reprezinte aceasta tara în competitii.

Edina Gallovits-Hall a anuntat pe pagina de Instagram ca va juca pentru SUA în circuitul mondial de tenis. Nascuta la 10 decembrie 1984, Edina locuieste de foarte multi ani în SUA, în Alabama, statul Georgia. Ea este casatorita din noiembrie 2010 cu americanul Bruce Hall, antrenorul si managerul ei. Ulterior, Gallovits-Hall a celebrat pe un site de socializare vestea primirii cetateniei: „Sunt atât de fericita sa fac parte din echipa SUA!”, a scris Edina Gallovits.

Fosta ocupanta a locului 54 WTA, pe 28 aprilie 2008, Edina Gallovits Hall era doar a 13-a românca în ordinea clasamentului all-time ca pozitie ocupata în WTA. Fost numar 7 la junioare în 2000, ea a jucat finala de la Orange Bowl în acelasi ani, fiind învinsa de Vera Zvonareva cu 7-6, 6-4, dupa ce, pâna în finala trecuse de nume cunoscute azi, precum Sofia Arvidsson (Suedia), Renata Voracova (Cehia) sau Kaia Kanepi (Estonia).

Ca senioara, Edina Gallovits a jucat o finala de simplu, în 2007, la Barcelona, si patru de dublu – a câstigat trei titluri, în 2011, la Bogota, alaturi de Anabel Medina Garrigues) si în 2010, la Bogota, cu Gisela Dulko si la Guangzhou, alaturi de actualul lider mondial, Sania Mirza.

Citeste si: Edina Gallovits a castigat turneul de la Dothan
Adauga un comentariu