Local

Incredibil. Cea mai tare afacere a momentului, la Iasi. Incasezi fonduri UE de milioane de euro si nu platesti taxele

Publicat: 07 ian. 2016
1

@ In spatele acestei firme se afla Viorica Zlate, fosta directoare de la Terom, judecata pentru devalizarea fostului combinat de fibre sintetice

Aceste firme incaseaza fonduri europene de zeci de milioane de euro si totusi refuza sa-si achite datoriile catre bugetul de stat. In spatele acestor combinatii se afla Viorica Zlate, fosta directoare de la Terom, trimisa in judecata de Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), pentru savarsirea unor infractiuni ce au adus la devalizarea fostului combinat de fibre sintetice.

Citeste si: Ancheta exploziva pe masa procurorilor. Afaceristi controversati cercetati intr-o afacere uriasa

Una din firmele patronate de Viorica Zlate a dat faliment, lasand in urma datorii uriase catre bugetul de stat si partenerii de afaceri. Este vorba despre Company L.G.V SRL, al carei actionar unic este, de la data de 2.08.2014, Viorica Zlate. Firma Vioricai Zlate si-a cerut singura falimentul, motivand ca nu-si poate achita datoriile catre bugetul statului. Judecatorul sindic a admis cererea, dar dupa aceea s-a constatat ca valoarea totala a datoriilor firmei este 1.486.110 lei, din care peste 100.000 euro reprezinta taxe si impozite neachitate catre bugetul statului. Mai exact, Directia de Finante are de incasat 467.293 lei, Primaria Iasi prin Directia de Finante Publice Locale- 3.062 lei, E.On Energie Romania- 409.641 lei, Motor Active IFN- 606.214 lei. Sansele ca statul si firmele sa-si recupereze datoriile sunt minime. Pana acum, lichidatorul nu a gasit bani in conturile firmei si bunuri care pot fi vandute astfel incat sa fie achitate datoriile. Starea in care a ajuns aceasta firma este cu atat mai dubioasa, cu cat a fost implicata in derularea unui proiect european in valoare de circa 14 milioane de euro.

Citeste si: Cei mai tari afaceristi din Iasi vor muri de invidie. Tun de milioane de euro din fonduri UE dat doar cu cateva facturi – FOTO

Este vorba despre centrul de afaceri pe care o alta firma a familiei Zlate, si anume Jad Group, il amenajeaza din bani europeni pe Calea Chisinaului nr. 29. Proiectul european face obiectul unor investigatii penale, ca urmare a unor constatari efectuate de Fisc. In timpul unui control efectuat la Jad Group, inspectorii Fiscului au ajuns la concluzia ca, o parte din lucrarile decontate nu au fost realizate, iar printre societatile implicate se numara si cea intrata recent in faliment, Company L.G.V. Astfel, potrivit raportului Fiscului, Company LGV SRL a emis in perioada 1.03.2012-30.08.2012, nici mai mult nici mai putin decat 47 facturi catre firma Jad Group SRL. O parte din facturi (in numar de 8) au reprezentat „avans prestari servicii conform contractului nr.86/29.09.2012”, au fost intocmite in perioada octombrie 2012- aprilie 2013 si insumeaza 400.000 lei si TVA de 96.000 lei. A doua serie de facturi (in numar de 6), reprezinta „refacturare conform cod fiscal energie termica”, au fost intocmite in perioada martie- august 2012 si insumeaza 309.492 lei si TVA de 69.438 lei. A treia serie de facturi, reprezentand „avans amenajari rezerva apa conform contract nr.84/15.08.2012, a fost intocmita in perioada 15-30 august si insumeaza 48.387 lei si TVA 11.613 lei. Cele 47 de facturi au fost emise in 6 serii si au avut o valoare totala de 1.195.368 lei. Ultima serie de facturi, in numar de 5, a reprezentat servicii diverse si a avut o valoare de 600.000 lei. In concluzie, desi firma Vioricai Zlate a incasat fonduri europene considerabile, nu s-a sinchisit sa-si plateasca datoriile catre bugetul statului. De precizat ca, fondurile europene reprezinta tot bani publici, statul roman contribuind cu fondurile la constituirea bugetului consolidat al comunitatilor europene. Unora le merge in Romania, mult mai bine decat altora.
Comentarii
  • am deschis o firma si statul ma adus la faliment,asa ca nu mai criticati ca daca va ia fiscul ziaru la purificat credca sunteti datori vanduti,dar findca aveti relatii,lumea se face ca uita de voi,asa ca doamna Zlate bine face si ai dau dreptate ca nu are de unde sa plateasca ca statul mananca toti banii pe care ai castiga o firma in ziua de azi,ar fi multe de discutat,dar ma opresc aici,pt cine cunoaste si a dat faliment din cauza statului stie despre ce este vorba……!!!!

Adauga un comentariu