Eveniment-Social

Incredibil! Calcati in piciare de indiferenta autoritatilor! Doi ieseni sunt umiliti in fiecare zi, fara drept

Publicat: 11 sept. 2016
1

@ Statul si autoritatile locale umilesc zilnic sute de oameni @ Chiar daca au nevoie de ajutor, atat pe plan material, cat si pe plan financiar, aceste persoane sunt zilnic marginalizate si trimise cu pasi repezi catre periferia societatii @ Pentru fel de fel de „mofturi” se gasesc fonduri, insa pentru persoanele care au nevoie de ajutor, nu se gaseste un leu

O poveste de viata, ce-ti face pielea de gaina indata ce o afli, iti da de gandit. Dupa o viata de munca si o boala necrutatoare, un iesean a ajuns sa fie la mana autoritatilor si sa dea nas in nas cu indiferenta. Uta R., un barbat trecut de prima tinerete, sufera de diabet, iar dupa mai multi ani de chin a suferit si un accident vascular cerebral. A trecut cu bine peste acel impas, insa soarta l-a lovit din nou si pentru a nu-si pierde viata a fost nevoie sa mearga la doctor, unde i-au fost amputate ambele picioare. Ei bine si cum un necaz nu vine niciodata singur, la scurt timp, sotia ieseanului, Loreta, a suferit o interventie chirurgicala la cap.

Astfel, o perioada, cei doi soti au trecut prin clipe groaznice. Din fericire, acum ambii se simt bine, chiar daca au ramas cu rani in suflet, insa zilnic se izbesc de probleme. Din momentul in care a aflat ca trebuie sa fie operata pe creier, Loreta a vrut sa stie ca sotul ei va fi pe maini bune daca ei i se va intampla ceva, de aceea a vrut sa-si angajeze fratele insotitor. Nu s-a putut, pentru ca, dupa cum spune ea, nu i s-a dat acceptul de la primarie.

„Cand mi-au spus doctorii ca trebuie sa ma operez, am vrut sa-l angajez pe fratele meu insotitorul sotului. Ma gandeam ca patesc ceva si el ramane singur, fara sa aiba vreun ajutor. Mi s-a spus ca trebuie sa aleg intre indemnizate si insotitor. Am ales banii”, a spus femeia.

Nu a mai primt banii de luni de zile

Din luna iunie a acestui an a inceput calvarul, pentru cei doi soti. In acea luna a primit de la Primaria Podu Iloaiei doar 100 de lei din cei 1.050 de lei, iar in luna iulie a primit suma intreaga, plus banii ramasi neprimiti in luna iunie. Apoi, in luna august, 350 de lei, iar in aceasta luna inca nu au primit niciun ban.

„Nu stiu ce s-a intamplat. In iunie a primit 100 de lei, in iulie a primit banii cum trebuie plus cei pe care nu-i primise in luna iunie, iar in august a primit 350 de lei. Are nevoie de tratament, de pampers, de toate cele. Cu ce sa i le iau. Nu am cum sa ma descurc. In plus, te izbesti si de indiferenta celor de la Primarie. Trebuie sa dai zeci de telefoane, sa anunti, sa cauti, si tot degeaba. Nu as fi cerut un leu de la nimeni daca nu as fi stiut ca sotului i se cuvin acei bani. Nu are ambele picioare si nu are insotitor. Acum nu primeste nici banii pe care ii merita. Ce sa facem? Am incercat sa vorbesc si cu primarul, dar este tot timpul plecat, nu e de gasit”, a completat femeia. Indiferenta autoritatilor si nepasarea functionarilor publici, platiti, culmea, tot din banii contribuabililor, duc la astfel de situatii.

La Primaria Podu Iloaiei este greu sa afli vreun raspuns, avand in vedere ca mai tot timpul functionarii sunt „extrem de ocupati”, la fel si primarul. Cel mai probabil, aceasta situatie va fi remediata in scurta vreme, dar iata ca bolnavii sunt terorizati de sistem. Reporterii BUNA ZIUA IASI au protejat identitatea celor doi soti pentru ca au fost rugati de acestia. „Voiam sa ne spunem povestea, dar ne este teama. Si asa suntem tratati cum suntem, daca ne-ar mai vedea si in ziar, cu siguranta nu am fi priviti cu ochi buni”, a completat Loreta.
Comentarii
  • Asa e PSD!
    Da ajutoare la tygani, bolnavi pe munca, pensionati pe caz de PSD…, dar pt. oamenii fara membre sau cu alte probleme mari, nu-s bani.

Adauga un comentariu