Magazin

INCREDIBIL! Au fost descoperiti MUNTI NECUNOSCUTI pana in prezent pe Terra

Publicat: 03 oct. 2014
1

O noua cartografiere prin satelit a oceanelor a aratat existenta unor munti necunoscuti pana acum. Printre noile descoperiri se numara si un lant muntos lung de peste 1.200 de kilometri, aflat sub apele Golfului Mexic.

Noile harti au fost realizate cu ajutorul satelitului NASA, Jason-1 si al satelitului Agentiei Spatiale Europene, CryoSat-2.

Citeste si DESCOPERIRE INCREDIBILA despre Calea Lactee

Datele au aratat mii de munti subacvatici in unele dintre cele mai izolate regiuni ale oceanelor. Potrivit cercetatorilor, pana in prezent doar 10% din fundul oceanelor a fost cartografiat cu ajutorul sonarelor.

Acestia spun ca se stiu mai multe despre suprafata planetei Marte, decat despre fundul oceanelor de pe Terra.

Citeste si Agloe, orasul fantoma care a pacalit Google Maps. Cum a luat nastere adresa care, de fapt,

Un alt lant muntos a fost descoperit in vestul Angolei, sub Oceanul Atlantic. Oamenii de stiinta spun ca acest lant muntos trebuie sa se fi format la scurt timp dupa ce America de Sud s-a desprins de Africa, cand magma s-a acumulat pentru a forma noii munti.

Alti munti s-au format pe fundul oceanelor prin sedimentare.

Citeste si Cercetatorii americani au descoperit indicii ca ar exista apa pe luna

Cercetatorii spun ca datele obtinute cu ajutorul satelitilor nu sunt la fel de precise precum cele care s-ar putea aduna cu ajutorul navelor de cercetare, un procedeu care ar fi insa mai costisitor.

Citeste mai multe pe jurnalul.ro

Tags:Adauga un comentariu