Actualitate

Incredibil! A cumparat o casa in urma cu 13 ani, dar nu stia ce se ascunde printre pereti! Acum nu o mai lasa nimeni pe aceasta femeie sa intre in locuinta – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 23 sept. 2016

@ Situatie de neimaginat la Iasi, dupa ce o mama cu doi copii a fost pur si simplu aruncata in strada din casa, cu toate ca are acte de proprietate @ Dupa ce a muncit ani de zile si a renovat locuinta, cei de la care a cumparat totul s-au gandit sa-si revendice proprietatea @ Acum i se cere o suma enorma pentru lucrurile pe care le-a agonisit o viata

Cand cumperi o locuinta, nu te gandesti niciun moment ca un executor judecatoresc iti va bate la usa si te va obliga sa parasesti totul, fara sa ai datorii sau restante. Ceea ce a patit o familie din Iasi pare desprins dintr-o poveste de groaza. In urma cu 13 ani, familia Donoi din comuna Tibanesti a cumparat o casa batraneasca de la un localnic. Casa era aproape darapanata si nelocuita de ceva vreme, insa a fost refacuta si consolidata in timp. De atunci s-au schimbat multe in familia Donoi. Capul familiei si tatal a doi copii s-a stins, iar Elena Donoi a ramas singura. Miercuri, la poarta i-a batut un executor judecatoresc, care a scos-o practic din casa, impreuna cu politia. Motivul? Statea intr-o casa care a fost castigata in instanta de altcineva.

„In urma cu 13 ani, am cumparat casa si pamantul de la un localnic. Era o casa batraneasca, in care au stat parintii respectivului om. Era o casa darapanata, ploua in ea si avea gauri in pereti. Am muncit si am reparat-o, i-am schimbat geamurile, am facut garduri, ce sa mai… ce face orice om care sta in casa lui”, a spus Elena Donoi. Acum, femeia sta pe la vecini, deoarece a fost anuntata ca locuieste ilegal, cu toate ca in urma cu 13 ani a cumparat casa printr-un act de vanzare-cumparare.

„Am facut un contract de vanzare-cumparare la primarie, semnat de primar si de martori. Acum m-am trezit in strada”, a completat femeia. Practic, barbatul de la care a cumparat vechea casa batraneasca a decedat in urma cu ceva vreme, iar fratii lui au dezbatut mostenirea. Actul de vanzare-cumparare pe care l-a incheiat defunctul cu familia Donoi nu a fost luat in considerare, iar prin urmare casa a revenit, dupa dezbaterea mostenirii, altcuiva.

Nu are voie sa intre in casa ei

De miercuri, femeia nu mai are voie sa intre in casa sa si sta pe drumuri, alaturi de Ionut, fiul ei in varsta de 9 ani. „Am muncit pentru casa asta, iar acum nu mai am voie sa intru in ea. Nu am unde ma duce, nu am bani, nu am nimic. Sotul a murit si am ramas cu doi copii. Nu m-a lasat sa-mi iau nimic din casa, m-a scost executorul afara si gata. Am luat doar niste haine pe care mi le-a trecut pe o hartie acualul proprietar„, a spus femeia. Pana duminica, femeia trebuie sa achite 30.000 de euro pentru casa sau ramane fara ea.

„Mi-au cerut 30.000 de euro pentru casa si 8 ari de pamant. De unde sa scot banii astia si cum s-au putut gandi la o asemenea suma. Nu stiu ce o sa fac, am ramas pe drumuri. Am cumparat casa asta si am muncit pentru ea, iar acum mi se cer bani din nou. Nu am fost anuntata dinainte sau ceva, mi s-a spus ca in termen de cinci zile sa achit suma ceruta sau raman fara casa. Am ajuns la mila vecinilor”, a completat Elena. In acte, situatia este destul de clara: Elena Donoi nu are un act de proprietate valabil, iar vanzarea imobilului s-a facut inainte de dezbaterea mostenirii, ceea ce inseamna ca mostenitorii nu au primit nicio parte din vanzare. Cu toate acestea, femeia a investit foarte mult in casa, restaurand-o, iar acum va ramane fara ea.

„Nu vad nicio scapare. Eu bani nu am de unde sa dau, nu am de unde plati un avocat…Tot satul stie cum arata casa cand am cumparat-o, dar ce pot sa fac. Am ramas pe drumuri, de mana cu un copil. A dormit saracul pe la vecini. Nu stiu ce sa facem. Sunt disperata, nu am unde sa ma duc. Stau langa poarta casei mele si astept sa vina duminica proprietarii, sa-mi scoata lucrurile in drum. Asa mi-au spus, ori platesc, ori imi scot lucrurile afara”, a spus Elena.

Numai o minune o poate salva pe Elena. Legea este de aceasta data nedreapta, iar hotararea judecatoreasca o condamna intr-un fel sau altul la moarte. Urmeaza iarna, iar femeia nu are un acoperis deaspura capului. Cativa vecini s-au oferit sa o gazduiasca cateva nopti, dar asta nu o ajuta prea mult.
Comentarii
Adauga un comentariu