Actualitate

Inchisoare pentru cei care aduc ofensa insemnelor nationale

Publicat: 19 apr. 2016
1
Propunerea legislativa de modificare a Codului Pernal, initiata de PSD, care prevede inchisoare de la 1 la 3 ani pentru ofensa adusa insemnelor autoritatii si simbolurilor nationale, a fost adoptata tacit de Senat. Potrivit proiectului, fapta savarsita in public prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei se pedepseste cu inchisoarea de la un an la trei ani. De asemenea, fapta savarsita in public prin care se exprima dispret pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la doi ani.
Propunerea legislativa stabileste si definitia „dispretului pentru insemnele Romaniei, pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile”, prin care se intelege „lipsa de consideratie sau de stima, sentimentul prin care se judeca un lucru ca fiind nedemn de atentie si defaimarea”. Conform proiectului de lege propus, prin incriminarea manifestarilor cu dispret fata de insemnele Romaniei, legea apara autoritatea de drept a statului roman, stat care este reprezentat la nivel european si international prin toate insemnele Romaniei care, conform Constitutiei, sunt: drapelul Romaniei, Ziua nationala a Romaniei, stema tarii si sigiliul statului.Comentarii
  • Fiecare dintre noi ar trebui sa respectam istoria neamului romanesc, simbolurile si traditiile tarii. D-l Sorin este un patriot, un om cu frica de Dumnezeu, care intotdeauna a stiut sa iubeasca aceste meleaguri, sa iubeasca Romania… O initiativa de laudat!

  • Mandri si plini de kkt asta suntem ca natie…politicienii va alimenteaza patriotismul asta ieftin in timp ce ne fura pe la spate! Fix ultima mea grija era steagu` vietii…mai bine ar mari amenzile pentru aruncatul gunoiului pe jos, obligativitatea scolii, eliminarea pedepsei cu suspendare pentru coruptie si asa mai departe!

Adauga un comentariu