Actualitate

Inceputul sfarsitului pentru Gheorghe Nichita? Se darama prima institutie condusa de fostul primar – FOTO

Publicat: 23 nov. 2015

@ Institutia condusa de Gheorghe Nichita la inceputul carierei sale in administratia publica este aproape de a se darama @ Cladirea care odata se impunea in zona Copoului, se dezintegreaza acum bucata cu bucata

Toate lucrurile par sa mearga prost pentru Gheorghe Nichita. Dupa ce a primit numeroase acuzatii din partea DNA, primarul suspendat al Iasului isi vede primul loc de munca cum se destrama incetul cu incetul. Este vorba despre luxoasa constructie din dealul Copoului, sediul ApaVital, fostul RAJAC, acolo unde Nichita a fost director general pana sa ocupe scaunul din Primaria Iasi. Chiar inainte sa intre in functia de primar, Gheroghe Nichita incepea ridicarea unei cladiri moderne, cum nu mai vazuse Iasul pana atunci. 

Imensa constructie de pe strada Costachescu nu mai arata deloc ca in urma cu 10 ani. Cladirea se degradeaza pe zi ce trece, bucatile de marmura cad una cate una, iar procesul e rapid. La startul proiectului, luxoasa constructie din dealul Copoului a fost estimata la o valoare de aproape 50 miliarde de lei vechi. Pe parcurs, lucrurile s-au schimbat, iar constructorul avea sa primeasca o suma dubla fata de intelegerea initiala.

Citeste si: Veste bomba pentru ieseni: Uite cine ar putea lua cel mai important serviciu public

Cele 104 miliarde de lei date pe constructie au starnit un scandal monstru. In conditii legale, un contract putea avea o majorare maxima de 50 la suta, iar depasirea acestui prag impunea organizarea unei noi licitatii, una care nu a mai avut loc niciodata. In jurul anului 2000 nu existau fonduri europene destinate Romaniei pentru asemenea proiecte, iar totul a fost facut din banii publici ai iesenilor. La doi ani dupa ce constructia a fost finalizata, prefectul de atunci al Iasului a inceput o ancheta la Regia Autonoma Judeteana de Apa Canal Iasi, dupa ce cativa inspectori au descoperit ca licitatia ar fi fost acordata preferential, prin cerintele impuse in caietul de sarcini. Una dintre aceste cerinte care au starnit suspiciuni a fost ca personalul RAJAC sa fie stramutat pe perioada lucrarilor. De lucrari s-a ocupat firma Moldoconstruct, care si-a pus la dispozitie sediul propriu.
Adauga un comentariu