Eveniment-Social

Incepe restaurarea Muzeului de Istorie Naturala din Iasi

Publicat: 08 sept. 2016
1

A fost semnat contractul pentru proiectarea restaurarii Muzeului de Istorie Naturala din Iasi. Acesta are o valoare de aproximativ 124 mii lei, iar castigatorul licitatiei a fost desemnat firma SC Mihul SRL din Iasi. La aceasta licitatie au mai participat firmele SC Mihul SRL (124.800 lei, fara TVA), SC Elma Stil SRL (153.400 lei, fara TVA) si SC Impex Romcatel Cercetare-Proiectare SRL (199.900 lei, fara TVA), iar castigatorul a fost desemnat in functie de oferta cea mai mica din punct de vedere financiar.

Obiectul achizitiei consta in servicii de proiectare pentru consolidarea si reabilitarea Muzeului de Istorie Naturala – corp A. Se va avea in vedere expertiza tehnica, documentatia de avizare a lucrarilor de interventie si documentatii pentru obtinere avize conform certificatului de urbanism si elaborare cerere de finantare. Ulterior, proiectul de reabilitare va fi depus in vederea obtinerii de fonduri europene pe exercitiul financiar 2014 – 2020, axa 5.1 Programul Operational Regional. Reamintim ca, dupa ani de procese, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca Primaria Iasi este administratorul de drept al imobilului din bulevardul Independentei.

Decizia magistratilor a venit in contextul unei dispute intre Universitatea Alexandru Ioan Cuza si Societatea de Medici si Naturalisti. Monumentul se afla intr-o stare avansata de degradare si are un grad ridicat de risc seismic. Municipalitatea a cedat imobilul catre Universitatea Cuza, aceasta urmand a se ocupa de administrarea muzeului.
Comentarii
Adauga un comentariu