Local

Incepe proiectarea lucrarilor pentru reabilitarea blocurilor din Iasi

Publicat: 11 sept. 2016
1

A fost finalizata procedura de licitatie pentru reabilitarea celor 39 de blocuri din municipiul Iasi derulata de Primarie. Astfel, autoritatile locale au semnat contractul pentru proiectarea lucrarilor ce tin de reabilitarea termica a cladirilor cu firma Aduro Impex SRL, pentru suma de 380.000 lei. Astfel, pana la finalul lunii noiembrie, firma din Bucuresti va trebui sa finalizeze documentatia necesara.

In cadrul acestui proiect, Comisia Europeana va finanta 60 la suta din valoarea lucrarilor, nivelul minim de participare din partea autoritatii locale este de maxim 15 la suta, iar conform ghidului de finantare se pot asigura ajutoare de natura sociala pentru mai multe categorii de proprietari.

Printre blocurile incluse in program sunt cele aflate pe Soseaua Pacurari 38, 18, 12, 26 si 24, Str. Eternitate 20, Soseaua Nicolina 65, Str. Horia 1-3, Str. Cuza Voda 33, Str. Toma Cozma 9, Piata Unirii 5, Str. Strapungerii Silvestru nr. 42, Bdul Nicolae Iorga 30, Str. Tabacului 1E, Aleea Sucidava 7, Bdul Stefan cel Mare 8, Str. Strapungerii Silvestru 14, Str. Gradinari 16, Str. S. Schiopu 10 si 14, Str. Arcu 35 si 33, Soseau Pacurari 59, Bd Dacia 8-10 SA3, Soseaua Nicolina A4, Str. Plantelor 9, Splai Bahlui 35, Soseaua Nationala 37, Soseaua Pacurari 38 ,18, 12, 26 si 24.

Proiectul presupune ca toate lucrarile care nu sunt în interiorul cladirii sa aiba acceptul a doua treimi din membrii asociatiei de locatari, în timp ce acceptul tuturor locatarilor este necesar pentru lucrarile care necesita si intrarea în interiorul apartamentelor. Vor fi permise înlocuirea si modernizarea lifturilor existente, lucrarile de refacere a instalatiilor electrice, termice si de apa, lucrari de eficienta energetica în interiorul cladirii, anvelopare, refaceri de terase si sarpante, precum si consolidari de cladiri într-un procent maximal de 15 procente din valoarea lucrarilor.

„Se vor putea reface terase, înlocui echipamente si instalatii, dar si monta, moderniza sau înlocui lifturi. Au fost propuse doar blocurile care au acord de principiu de la minim doua treimi dintre proprietari. Blocurile au fost stabilite în urma dezbaterilor cu iesenii”, au declarat reprezentantii Primariei Iasi. 
Comentarii
Adauga un comentariu