National

Incepe NEBUNIA! Tudor Chirila anunta proteste MASIVE in Bucuresti

Publicat: 06 mai 2016
1

Chiar in prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016, generatia Facebook se mobilizeaza, dupa ultimele dezvaluiri din interiorul sistemului medical, facute de Catalin Tolontan. Balbele Guvernului si ale Ministerului Sanatatii au starnit revolta in mediul online, iar artistul Tudor Chirila cheama oamenii in strada, la fel ca in timpul protestelor pentru #Colectiv, sa dea un semnal de alarma catre clasa politica.

”Mai tineti minte linsajul mediatic si virulenta postacilor impotriva oricui indraznea sa spuna ceva despre sistemul medical putred din Romania? Se intampla in iarna, imediat dupa ‪#‎Colectiv‬. Intre timp mai multi jurnalisti de investigatii in frunte cu Catalin Tolontan au facut dezvaluiri uluitoare despre situatia reala din spitale (va recomand sa urmariti ancheta!). Si acum, ca si in iarna, Ministerul Sanatatii sustine ca totul e sub control. Ei au televiziunile si papuselele din studiouri, noi avem doar strada. Doar ca strada nu poate fi confiscata.

Este singurul instrument democratic pe care il avem la indemana ca si cetateni ai acestei tari. Maine la ora 19.00 se iese in Piata Universitatii. Din pacate eu nu voi fi in oras, altfel as fi fost acolo. Maine poate nu se va aduna masa critica. Dar usor, usor aceste probleme vor atinge pe toata lumea si cand vom fi sute de mii in strada vor fi obligati sa ne asculte.

Si uite ca poti face ceva si din fata calculatorului. Urmeaza sfatul celor de la vice.com si trimite o cerere de acces la informatii publice catre Ministerul Sanatatii si Guvernul Romaniei. Sunt datori sa-ti raspunda.

Haideti sa facem ceva!”, scrie Tudor Chirila.

Protestul a inceput vineri seara, de la ora 19.00, in Piata Universitatii, unde s-au adunat deja in jur de 200 de persoane.
Comentarii
Adauga un comentariu