Eveniment-Social

Incepe circul politic. Candidatii au intrat in campanie electorala

Publicat: 05 mai 2016
1

@ De astazi s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale @ Pentru functia de primar al Municipiului Iasi s-au inscris zece candidati, in timp ce noua partide se bat sa dea viitorul presedinte al Consiliului Judetean @ Legislatia electorala s-a schimbat din temelii, iar candidatii nu au voie in aceste 30 de zile sa mai dea cadouri electorale, sa faca serbari campenesti si multe altele

Din aceasta zi, timp de o luna, candidatii la alegerile locale au intrat in campanie electorala. In toate cele 98 de unitati administrativ-teritoriale din judetul Iasi s-a dat startul campaniei pentru desemnarea primarului, a noului consiliu local, precum si reprezentativitatea in viitorul Legislativ al Consiliului Judetean Iasi. In cadrul alegerilor din acest an, la nivelul municipiului Iasi sunt in cursa 10 candidati pentru primarie. Pe buletinele de vot vor aparea numele lui Mihai Chirica (PSD), Marius Bodea (PNL), Petru Movila (PMP), Radu Botez (ALDE), Traian Dobre (PSRO), Cristian Cernescu (Forta Moldova), Camelia Bogdanici (UNPR) si independentii Viorel Blajut, Anca Preda si Andrei Postolache.

Candidatii se vor regasi si cap de lista pentru partidele pe care le reprezinta pentru Consiliul Local Iasi. Pentru Consiliul Judetean Iasi au fost avizate listele a noua formatiuni politice, respectiv cele ale  PSD, PNL, ALDE, PMP, UNPR, PSRO, PSR, Partida Romilor si Partidului Ecologist Roman. În campania electorala pentru alegerile locale pot fi utilizate numai urmatoarele tipuri de materiale de propaganda electorala cu dimensiuni de cel mult 500 mm o latura si 350 mm cealalta latura, afisele electorale prin care se convoaca o reuniune electorala vor avea 400 mm o latura si 250 mm cealalta latura si vor fi amplasate în locurile speciale pentru afisaj stabilite prin dispozitia primarului, materiale de propaganda electorala audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuala, publicitate în presa scrisa, materiale de propaganda electorala online, brosuri, pliante si alte materiale tiparite din aceeasi categorie.

Urmatoarele tipuri de actiuni si materiale de propaganda electorala nu mai sunt permise de prevederile legale în vigoare în timpul campaniei electorale: vehiculele inscriptionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzeaza material audio, în mers sau stationar, spectacole, serbari, focuri de artificii, bannere, mesh-uri, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, ecrane publicitare, indicatoare publicitare directionale, structuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, panouri publicitare mobile, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasa sau publicitate pe vehicule. In judetul Iasi vor fi amenajate 730 de sectii de votare pentru alegerile ce vor avea loc pe data de 5 iunie, dintre care 241 vor fi doar in municipiul Iasi. In municipiul Pascani vor fi amenajate 20 de sectii, in timp ce la Targu Frumos vor fi amenajate 8 sectii, la Podu Iloaei vor fi amenajate 7 sectii, iar la Harlau vor fi 5 sectii. In total, la nivelul judetului Iasi au fost inregistrati 738.609 alegatori cu drept de vot.
Comentarii
  • Cel mai bun primar e Vasile Alexandrescu.
    El NU fura nimic.
    Ceea ce le dorim tuturor cacandidatilor! Sa fie cum e Vasile Alexandrescu.

Adauga un comentariu