Actualitate

Incepe cel mai mare festival de literatura din Europa de Est! FILIT 2019 – LIVE VIDEO

Publicat: 10 sept. 2019

Incepand cu ora 11.00, alaturi de mai multe oficialitati ale judetului Iasi, intr-o conferinta de presa se va anunta deschiderea oficiala a FILIT 2019.   La conferinta vor participa domnii Maricel Popa, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Lucian Dan Teodorovici, directorul Muzeului National al Literaturii Romane Iasi, si Florin Lazarescu, coordonatorul programelor FILIT.

 Va avea loc prezentarea invitatilor, programelor si proiectelor editiei de anul acesta a Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi, urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi este un proiect aflat la a saptea editie ce reuneste la Iasi, in perioada 2-6 octombrie 2019, profesionisti din domeniul cartii, atat din tara, cat si din strainatate. Scriitori, traducatori, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri si jurnalisti culturali – cu totii vor fi in centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar si specialistilor din domeniu, pe de alta.

Dupa editia din 2013, cotidianul spaniol El Pais a declarat ca FILIT “este deja, la prima sa editie, cel mai important festival literar din Europa de Est“, iar Frankfurter Allgemeine Zeitung a apreciat ca “un eveniment de asemenea anvergura si de o asemenea croiala europeana n-a mai existat vreodata in Romania“.
 
Adauga un comentariu