Actualitate

INCENDIAR! Un om de afaceri din Iasi a inchis firma si s-a calugarit! Iata ce grozavie le-a facut clientilor, inainte de a pleca la manastire!

Publicat: 10 aug. 2016
1

@ Tanarul afacerist a avut o idee de afaceri destul de buna, pe care putea sa o dezvolte in timp @ Dupa ce a deschis agentia, au inceput sa apara si clientii @ Un politist din Iasi i-a propus sa ajunga la alt nivel si sa caute clienti pentru a-i duce in strainatate @ Cand a vazut ca tot mai multi clienti l-au reclamat la politie, a inchis firma si s-a calugarit la o manastire din sudul tarii @ Ieri, magistratii au constatat ca judecata dosarului poate incepe

Ioan Ionescu a inceput in Iasi o afacere prin care a sperat sa castige suficient de bine si sa-si poata permite un trai cel putin decent. Are 36 ani si in urma cu cativa ani a deschis o agentie de turism care era administrata de societatea Anemary Travel SRL. Prin intermediul acestei agentii de turism, erau organizate inclusiv pelerinaje la manastirile din Romania. Fiind o agentie destul de mica, lucrurile nu mergeau foarte bine, iar profitul era unul nesemnificativ. In speranta ca va putea arde etapele normale ale constructiei unei afaceri, Ioan Ionescu s-a asociat cu Mihai Azamfirei, de 42 ani, politist de la Sectia IV, pentru a cauta clienti usor de prostit cu locuri de munca in strainatate.

Sub aparenta ca au o societate care se ocupa cu plasarea fortei de munca in strainatate, cei doi au inselat peste 130 de oameni disperati sa-si caute un loc de munca bine platit. In toata aceasta afacere a intrat si sotia politistului, Mihaela Mandita Azamfirei. Politistul era in concediu de paternitate, se plictisea acasa si era plin de idei nastrusnice. In acest context, politistul i-a propus prietenului sau sa racoleze oameni carora sa le perceapa taxe de peste 600 lei, sub promisiunea ca le vor gasi locuri de munca in Norvegia si Irlanda.

„Ca situatie de fapt, s-a retinut ca în perioada august-octombrie 2012, Ionescu Ioan – în calitate de administrator împuternicit al SC Anemary Travel SRL Iasi, împreuna cu Azamfirei Mihai – agent de politie în cadrul Sectiei 4 Politia Municipiului Iasi, aflat la acea data în perioada concediului de paternitate- în mod nemijlocit sau prin intermediul angajatilor societatii, au indus în eroare un numar de 135 persoane din judetele Iasi, Vaslui, Sibiu, Bacau, Braila, Harghita, Botosani, Vâlcea, Neamt, Suceava, de la care au încasat (sub forma unor prestari servicii de consultanta) suma totala de 87.750 lei, sub pretextul plasarii la munca în Norvegia si Irlanda”, au declarat procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

Pentru ca nu se descurcau singuri cu un numar atat de mare de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, au bagat-o in afacere si pe sotia politistului. Pentru a se ascunde mai bine, au folosit cu totii nume false in discutiile cu oamenii. „În activitatea infractionala, inculpatii au fost ajutati de Azamfirei Mandita, care si-a asumat prenumele nereal Ema. În relatiile cu angajatii societatii, cu persoanele vatamate precum si în înscrisurile întocmite, inculpatii Ionescu Ioan si Azamfirei Mihai au folosit nume si calitati mincinoase”, au completat procurorii.

Acuzatiile procurorilor

Rechizitoriul inregistrat pe rolul Tribunalului Iasi analizeaza inclusiv detalii despre relatia de prietenie dintre Ionescu si Azamfirei. Teapa era una clasica, folosita frecvent de astfel de persoane. „Inculpatii Ionescu Ioan si Azamfirei Mihai se cunosc din anul 1997, iar la propunerea celui de-al doilea, au hotarât ca, prin intermediul SC Anemary Travel SRL, sa recruteze persoane dornice de a munci în strainatate, de la care urmau sa perceapa o taxa justificata pentru traducerea documentelor si legalizarea actelor (fara ca efectiv sa se faca vreun demers pentru legalizarea actelor sau pentru cautarea unor astfel de locuri de munca în strainatate)”, au mai explicat anchetatorii.

Politistul i-a garantat prietenului sau ca nu exista nicio problema legala in legatura cu activitatea lor. Ca masura de siguranta, pentru a nu putea fi identificati de autoritati, au decis sa foloseasca nume false. „De pregatirea formularelor necesare initierii activitatii infractionale s-a ocupat inculpatul Azamfirei Mihai, care, în cadrul discutiilor cu celalalt inculpat, Ionescu Ioan, a comunicat ca nu vor fi niciun fel de probleme legale, motivat de faptul ca el ar cunoste legislatia în domeniu, profesând ca politist. Pentru a-si asigura reusita hotarârii infractionale si a împiedica identificarea lor de catre autoritati, cei doi inculpati au hotarât sa foloseasca nume mincinoase, stabilind ca inculpatul Ionescu Ion sa foloseasca numele de Grigorescu Paul (Paulica), iar inculpatul Azamfirei Mihai de Calin – juristul firmei. Prin neînregistrarea operatiunilor comerciale si a veniturilor, administratorul mandatat al societatii comerciale s-a sustras de la plata a 14.040 lei”, au conchis procurorii.

Dupa ce oamenii au inceput sa depuna plangeri, Ioan Ionescu a inchis firma si s-a calugarit. La inceput anului 2015, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Iasi l-au gasit acolo, l-au adus la audieri si l-au tinut o noapte in arestul Politiei. Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au constatat ca rechizitoriul este legal, iar urmarirea penala a fost corecta. Toti acuzatii au sustinut ca in faza de urmarire penala au fost mai multe nereguli care impiedicau judecarea fireasca a dosarului. Practic, dupa decizia de ieri, va putea incepe judecarea dosarului.
Comentarii
Adauga un comentariu