Actualitate

INCENDIAR! PNL Iasi se dezintegreaza. Scene de cosmar in sediul partidului. Marius Bodea arunca filiala in aer

Publicat: 15 iun. 2016
1

@ Niciodata nu s-a mai intamplat asa ceva la un partid din Iasi @ Organizatia PNL Iasi a ajuns un adevarat camp de lupta intre mai multe tabere @ Principalul vinovat, candidatul la primarie Marius Bodea, refuza sa-si asume vina @ Oamenii de incredere ai lui Bodea sar la bataie impotriva contestatarilor si arunca cu amenintari @ Ca sa scape de Bodea, liberalii au recunoscut ca acesta a facut ilegalitati uriase in campania electorala

Situatie socanta in filiala PNL Iasi. In ultimele zile, razboiul intern a ajuns sa atinga cote alarmante, iar liberalii sa se ia la propriu la bataie. Totul a plecat de la Marius Bodea, candidatul partidului la primarie. Dupa ce s-a facut de ras, iar din cauza lui PNL a pierdut zeci de mii de voturi fata de alegerile prezidentiale, liberalii i-au cerut sa faca un pas in spate si sa se retraga.

Disperat ca pierde controlul in partid, Bodea nu numai ca nu vrea sa plece, ba chiar ii asmute pe cei carora le-a oferit un post caldut impotriva oamenilor cu state vechi in partid. De altfel, in ultimele sedinte interne au avut loc certuri inimaginabile intre cele doua tabere. Ultima a fost insa fara precedent. In cadrul sedintei de marti, 14 iunie, a avut loc un conflict uluitor.

Consilierul Local Eduard Boz a sarit la gatul alesului judetean si primvicepresedinte al organizatiei Marius Danga si a tanarului Daniel Juravle. Totul a plecat de la faptul ca liberalii au convocat o sedinta statutara a Comitetului Local Executiv, la care Bodea a refuzat sa vina si in care se discuta despre esecul alegerilor si despre luarea unor masuri noi. Enervat ca Bodea pierde controlul, Boz a avut o reactie nervoasa si a sarit la gatul celor doi, rupand chiar si convocatorul, spre stupefactia oamenilor prezenti in sala. Ulterior, cei prezenti au cerut sanctionarea lui Boz pentru comportamentul asupra colegilor.

Citeste si: Dupa ancheta BZI, Marius Bodea a mutat call-center-ul din cladirea lui Relu Fenechiu la Open Mind – FOTO

„Demararea procedurilor de sanctionare a dlui. Eduard Boz pentru injurii aduse membrilor prezenti la sedinta, bruscarea acestora si tentativa de împiedicare a desfasurarii sedintei prin deteriorarea documentelor de convocare si prezenta. Punerea pe ordinea de zi a primei sedinte de CLEx, înainte de sedinta de constituire a Consiliului Local, a procedurii de desemnare de catre consilierii locali, în coordonarea CLEx a liderului de grup”, se arata in procesul verbal al sedintei de marti seara.

Minciunile lui Bodea, demontate pas cu pas

Liberalii de la municipiu au cerut revenirea la statutul initial, ca filiala sa fie condusa de doua persoane. Acest lucru a fost inlaturat cu forta, dupa ce Bodea a fost impus de la centru de cuplul Vasile Blaga- Alina Gorghiu, la presiunile puscariasului Relu Fenechiu. In plus, liberalii au sustinut ca fostii alesi locali ai PNL din mandatul precedent au fost amenintati gratuit cu excluderea si i-au cerut lui Bodea sa-si prezinte scuzele. „Se recunoaste faptul ca, consilierii locali Anghel Ficu, Antipa Gabriela, Constantin Bârhala, Laurentiu Navodaru si Sorin Trandafirescu nu au fost vreodata sanctionati de vreun for competent în acest sens si se retrag acuzele publice aduse la adresa domniilor lor. Se însuseste materialul de analiza a rezultatelor alegerilor locale la nivelul municipiului Iasi prezentat de primvicepresedintele Marius Danga în sedinta de BPL din 13.06.2016, urmând ca în prima sedinta de CLEx sa se adopte recomandari pentru a evita un insucces la alegerile parlamentare”, se mai arata in procesul verbal.

Audit intern

Liberalii vor sa faca si un audit intern in partid, pentru a vedea cat de corecte au fost criteriile de selectie ale lui Bodea pentru a-si promova politrucii care i-au cantat in struna in CL. Oamenii din partid acuza faptul ca Bodea nu a respectat statutul si in loc sa mearga pe criterii obiective a inventat strangerea de semnaturi ca si criteriu de baza.

„Se constata faptul ca, în derularea activitatilor de campanie CLEx, organismul împuternicit de ROLJ sa conduca nemijlocit activitatea din campania pentru alegerile locale, a fost ocolit, candidatul si echipa de campanie a acestuia asumându-si în întregime: schimbarea criteriilor de desemnare a candidatilor propuse de CN si însusite de CLEx prin regulamentul de selectie. În baza art. 101 alin (4), se aproba constituirea unei echipe care sa realizeze un audit intern cu privire la modul în care a fost aplicat criteriul de selectie a candidatilor, stabilit de conducerea judeteana, pe baza de semnaturi de sustinere. La sedinta urmatoare a CLEx se va stabili componenta echipei de audit”, se mai arata in document.

Call-center ilegal

In perioada precampaniei si a campaniei electorale, Marius Bodea s-a folosit ilegal de un call-center, unde cativa tineri dadeau zilnic sute de telefoane iesenilor, cerandu-le acestora sa-l voteze pe liberal, desi acest lucru nu era tocmai permis de lege. Acest lucru a fost recunoscut in raportul intern de analiza a liberalilor ulterior desfasurarii alegerilor.

Citeste si: Razboi la PNL Iasi. Marius Bodea, scos in suturi din sediul filialei

„Realizarea bazei de date cu contacte a fost inutila, pentru ca legea a interzis atât e-mailingul, cât si campania de sms-uri sau activitati de GOTV în timpul zilei votului”, se arata in raportul de analiza al campaniei. De altfel, cotidianul BUNå ZIUA IASI a aratat cum s-a folosit Bodea de cladirea mentorului sau Relu Fenechiu pentru a deschide acel call-center si ulterior de o alta cladire din oras, dar si cum a folosit resursele de campanie ale PNL pana la maxim.
Comentarii
  • Boz sau Botz, nu stiu exact. Un spermatozoid superexcitat care se crede buricul pamantului si care sare la bataie si ameninta pe toata lumea. Halal consilier local. Sa vedeti ce teatru o sa faca in CL dobitocul. Nu are pic de educatie, diplomatie, inteligenta. Un pitbul in miniatura de culoarea galbena.

  • Domnilor de la PNL+PDL nu fa faceti probleme. De ce vreti sa-l sacrificati pe Bodea? Cine credeti ca ar fi obtinut un procent mai bun? Luati exemplul de la ALDE unde ,,nesimtitul” de Botez Radu tot a declarat ca se retrage daca obtine un rezultat prost si uite ca se vorbeste ca o sa fie viceprimar al Iasului. Am auzit ca nici macar nu este membru de partid cu acte in regula. Un adevarat oportunist si nesimtit mai ales ca se lauda ca este si cetatean german. Vai de capul nostru.

Adauga un comentariu