Actualitate

INCENDIAR! Interceptari fierbinti din biroul rectorului UMF Iasi! Si-a tradat cel mai bun prieten, la ordinul unui procuror DNA!

Publicat: 09 mai 2016
1

@ Femeia care a realizat aceste inregistrari in biroul rectorului de la UMF Iasi a sperat sa nu afle nimeni ca si-a tradat unul dintre cei mai buni prieteni @ Pana si presedintele completului de judecata a ramas ieri blocat, cand a vazut atitudinea josnica a principalului martor al acuzarii @ „De obicei inregistrati intalnirile obisnuite pe care le aveti cu prietenii?”, a intrebat retoric judecatoarea @ „Eu am inregistrat ceva in biroul domnului profesor Astarastoae, dar nu stiu daca am inregistrat ceea ce am auzit astazi”, a ezitat sa raspunda clar Sorina Margineanu

Ieri, la Tribunalul Suceava a avut loc un nou termen de judecata in dosarul care vizeaza modul in care a fost implementat un proiect european prin care a fost instalata o platforma de invatamant destinata studentilor si profesorilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. Este vorba de dosarul in care au fost dati pe mana judecatorilor, sub acuzatii de coruptie, unele dintre cele mai grele nume din cadrul institutiei de invatamant superior, dar si functionari din cadrul Ministerului de Comunicatii.

Printre cei trimisi in judecata se numara doi dintre fostii rectori, respectiv Vasile Astarastoae si Dragos Pieptu. La termenul de ieri a fost audiat un fost agent de vanzari de la firma Maguay, Alexandru Ioan Rogojina. Acesta le-a povestit judecatorilor despre modul in care a fost implicat in realizarea proiectului tehnic care a stat la baza construirii platformei de e-learning. Un aspect important al declaratiei a fost cel referitor la scrierea caietului de sarcini. „Eu nu am participat la scrierea caietului de sarcini. A fost o exprimare nefericita in declaratia data la DNA Iasi„, a explicat martorului, incercand sa convinga instanta ca ceea ce apare in prima declaratie, data in faza de urmarire penala, nu este adevarat.

Martorul acuzarii: „S-ar putea sa fie vocea mea, nu sunt sigura”

Partea cea mai interesanta a termenului de ieri a fost data de audierea, pentru a treia oara, a Sorinei Margineanu, femeia de la care a pornit tot acest scandal de la UMF Iasi. Instanta de judecata a considerat ca se impune chemarea ei din nou la bara, pentru ca trebuia sa fie audiata o inregistrare care se regaseste pe CD-urile din dosar. Era obligatoriu ca Sorina Margineanu sa asiste la audierea in sala de judecata a acestei inregistrari pentru ca, prin ceea ce pare o scapare a anchetatorilor, nu se face referire la continutul acesteia in actul de acuzare. Inregistrarea este una extrem de interesanta, pentru ca subliniaza in primul rand josnicia de care dau dovada cei care vor sa faca rau cuiva, indiferent de consecinte. Inregistrarea a fost realizata pe data de 21 ianuarie 2011, in biroul rectorului Vasile Astarastoae.

Sorina Margineanu, fosta sotie a lui Adrian Ciureanu, directorul Departamentului de Comunicatii din cadrul UMF Iasi, a realizat-o cu aparatura pusa la dispozitie de procurorul de la DNA Iasi. Aceasta discutie a fost difuzata ieri in sala de judecata. A durat aproximativ jumatate de ora, insa, in momentul in care s-a incheiat, Sorina Margineanu parea foarte speriata de ceea ce a facut si a spus ca nu a inteles nimic din ceea ce s-a discutat acolo.

„S-ar putea sa fie vocea mea, nu sunt sigura. N-am inteles nimic din ce se discuta acolo”, a declarat Sorina Margineanu. „Eu am auzit foarte bine si nu stiam de aceasta discutie”, a replicat prof. Vasile Astarastoae. Dupa ce s-a balbait cateva secunde, fara sa inteleaga nimeni ce vrea sa spuna, Sorina Margineanu, principalul martor al acuzarii din acest dosar, a cerut instantei lamuriri suplimentare cu privire la aceasta inregistrare.

„Nu pot sa va dau eu mai mult, pentru ca nu eu am facut inregistrarea”, a replicat judecatoarea. Cu multa buna-vointa, presedintele completului de judecata a mai pus odata inregistrarea, iar Sorina Margineanu s-a dus in fata si a stat lipita de boxe inca jumatate de ora. Si-a dat seama atunci cu adevarat ca inregistrase o discutie cu unul dintre cei mai buni prieteni ai sai, respectiv prof. Vasile Astarastoae. „Da eram intr-o relatie de prietenie cu acesta, insa, atunci cand am facut aceasta inregistrare, era o discutie obisnuita. Am lucrat si intr-un proiect cu domnul Astarastoae. Eu nu stiu exact ce am inregistrat, pentru ca i-am returnat procurorului de caz aparatura dupa acea intalnire”, a explicat Sorina Margineanu.

Presedintele completului: „Ne invartim in jurul cozii si nu obtinem niciun raspuns”

Desi avea un razboi doar cu sotul sau, Sorina Margineanu n-a ezitat sa-i bage in toata aceasta poveste pe unii dintre apropiatii sai. Chiar si presedintele completului de judecata a ramas uimit cand a inteles in mod direct cata rautate poate exista intr-un astfel de om, folosit ca martor de procurorii de la DNA. „De obicei inregistrati intalnirile obisnuite pe care le aveti cu prietenii?”, a intrebat mai mult retoric presedintele completului de judecata. Dupa ce a ascultat inregistrarea, principalul martor al acuzarii s-a contrazis de mai multe ori si cauta cele mai diletante raspunsuri. „Va recunoasteti vocea? Recunoasteti ca ati purtat asemenea discutii?”, a interogat-o judecatoarea.

„Mi-ati pus doua intrebari si nu stiu la care sa raspund… Sunt inflexiuni care seamana cu vocea mea. Recunosc portiuni din discutii purtate in diverse momente. Sunt unele afirmatii pe care nu le recunosc, pentru ca nu le vad rostul. Nu stiu daca am inregistrat eu aceasta discutie pe care am auzit-o in sala astazi. Eu am inregistrat ceva in biroul domnului profesor Astarastoae, dar nu stiu daca am inregistrat ceea ce am auzit astazi. Nici nu mai tin minte, ca au trecut 100 de ani de atunci”, a raspuns Sorina Margineanu.

„Ne invartim in jurul cozii si nu obtinem niciun raspuns”, a replicat judecatoarea. La insistentele instantei, martora si-a mai amintit cate ceva: „Procurorul de caz mi-a cerut sa inregistrez o discutie oarecare cu domnul Astarastoae. Nu-mi amintesc cum a luat legatura cu mine procurorul. Procurorul de caz nu mi-a cerut sa inregistrez ceva anume, ci voia o simpla discutie cu domnul Astarastoae”. In discutia difuzata ieri in sala de judecata sa discuta foarte multe de ancheta care se afla in curs la DNA Iasi, pentru ca rectorul o suspecta pe Sorina Marginean ca a depus plangerea si ca trebuie sa furnizeze foarte multe documente procurorilor. Aceasta ii spunea ca nu stie nimic de vreo ancheta a procurorilor de la DNA desi avea aparatura de inregistrare asupra ei. In aceeasi discutie, Sorina Margineanu sustine ca-l va distruge pe Adrian Ciureanu, Daniela Drugus si Corvin Pughiun.

„Nu am facut nimic din ceea ce zic acolo. Sunt vorbe aruncate in vant”, a spus ieri femeia. „Este adevarat, nu m-a omorat”, a raspuns Adrian Ciureanu. „Nu inca!”, a replicat fosta lui sotie. Cert este ca nimeni nu putea crede ca aceasta va fi in stare sa-si inregistreze cei mai buni prieteni, doar pentru a se razbuna pe fostul sot. Discutia ascultata ieri in sala de judecata a luat prin surprindere pe toata lumea, iar Sorina Margineanu si-ar fi dorit sa nu stie nimeni de ea si de modul mizerabil in care a vorbit despre prietenii sai de familie.
Comentarii
  • .. iar acum pretenii pretenilor fac articole tendentioase. Asta e cucoana, cand te balacesti cu porcii, te murdaresti. Iar tu draga autor de articol, sa nu crezi ca nu se vede ce vrei sa faci de fapt. Vrei sa discreditezi un martor si sa iti aperi pretenii corupti. Sau ma rog.. judecati pt coruptie.

  • Dragos, n-ai inteles ca intre timp Oaie si prietenii au priceput aluziile din articolele „incendiare” din trecut si au iesit cu banul la ziar. De acum o sa apara articole numai lapte si miere la adresa inculpatilor.

  • da cine este procuroru D.N.A. care a instrumentat cazul?nu cumva este.. ******* cel cu ochii de faianta…in numele adevaruli spuneti/scrieti tot fratilor. CARE ERA INTERESUL PERSOLAL AL FOSTULUI PROCUROR….CICA A DIVORTAT DRACU SA I MAI RAMANA CEVA DIN VANZAREA DE TABLOURI…MAI NOU VREA SA CAUTE COMORI DACICE SI IO FURAT POLITIA DETECTOARELE…..IIIIHHHHAAAAA

Adauga un comentariu