Actualitate

INCENDIAR! Director de spital dat disparut odata cu banii de reparatii. A fost vazut la un hotel de 4 stele

Publicat: 23 nov. 2015

@ Zilele petrecute in afara unitatii medicale sunt mult mai numeroase decat cele in care a stat efectiv in biroul de director @ In timp ce spitalul inregistreaza lipsuri importante de materiale sanitare, doamna director se plimba pe banii unitatii medicale si cere sa i se deconteze cazarea numai la hoteluri de 4 stele @ Managementul dezastruos a dus la pierderea unor importante fonduri de reparatii

Ori este prea mare palaria si prin urmare nu poate face fata functiei, ori aceasta femeie nu constientizeaza totusi ca are de condus unul dintre cele mai importante spitale din regiunea Moldovei. Situatia de la Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva va fi cat de curand una tragica daca autoritatile judetene, cele care patroneaza unitatea medicala, nu vor interveni. Spitalul se confrunta periodic cu lipsa unor de materiale sanitare de maxima necesitate pentru procesul curativ, iar directoarea afla de la presa care sunt problemele unitatii medicale.

„Trebuia sa ma anuntati, sa ma pregatesc sa intreb”, a fost rectia socanta a directoarei spitalului, Daniela Leca, in momentul in care a fost informata, in urma cu o luna, ca unitatea medicala nu mai are reactivi pentru efectuarea analizelor. Situatia se agraveaza pe zi ce trece si asta deoarece Spitalul de Boli Infectioase nu are practic un manager, nu este condus de nimeni. Nu este deloc o exagerare. Personalul administrativ, dar in egala masura si personalul medical, a ajuns sa vaneze practic un moment in care Daniela Leca se afla in biroul de manager, pentru a semna o hartie, un document necesar desfasurarii activitatii. Asta deoarece, din momentul in care a fost numita manager al spitalului, zilele in care a fost plecata sunt mai numeroase decat cele in care s-a prezentat in biroul de manager, pentru a-si face datoria.

Mai mult plecata. Deconteaza hoteluri de 4 stele

Astfel, Daniela Leca a fost numita manager la Infectioase pe data de 15 iulie. De atunci si pana in prezent au trecut 104 de zile lucratoare. Din cele 104 zile, Daniela Leca a lipsit din spital 55. Unde a fost plecata? Imediat raspundem. In primul rand, la vreo saptamana, maxim doua, dupa ce a fost numita, a plecat intr-un binemeritat concediu. Activitatea de manager a solicitat-o atat de mult, chiar daca a exercitat-o numai vreo doua saptamani, incat in august si-a luat un concediu de 3 saptamani. Cand a revenit in biroul de manager, a gasit adunate un teanc de invitatii la cursuri de perfectionare si specializare in domeniul medical. Nu a ratat niciuna dintre invitatiile primite. A fost plecata la cursuri, seminarii etc. Ieri, a revenit dupa o absenta de 10 zile, cauzata de participarea sa la un curs de management al calitatii in spitale, organizat in statiunea montana Busteni. Cu toate acestea, Daniela Leca isi doreste cu ardoare sa conduca in continuare spitalul. Din aceste motive, incepand cu data de 1 octombrie, s-a inscris la un curs de management organizat de Scoala Nationala de Management Sanitar. Dupa ce s-a inscris la acest curs, in fiecare saptamana, incepand cu ziua de joi si pana luni, nu mai putea fi gasita in spital. Si Daniela Leca sustine ca inscrierea la acest curs este principala cauza a lipsei sale indelungate din spital. Totusi, aceasta a admis ca si-a completat ultimul sejur cu participarea la cursul de management de la Busteni.

„M-am inscris la cursul de management al Scolii Nationale de Management Sanitar, deoarece fara acest curs nu pot fi in continuare director al spitalului. De aceea plec in fiecare saptamana incepand de joi. Ieri, m-am intors de la un curs de management al spitalelor de la Busteni”, a spus Daniela Leca. Problema este ca, plimbarile directoarei se fac si pe banii spitalului. Revenita din aceste deplasari, Daniela Leca a solicitat decontarea unor cheltuieli de deplasare si a cazarii. Dar doamna directoare nu se cazeaza oriunde. A prezentat facturi de cazare la un hotel de 4 stele din Bucuresti. Avand in vedere ca din luna octombrie a lipsit si cate 4 zile, abia asteptam sa vedem, la sfarsit de an, cat va deconta spitalul in total pentru plimbarile directoarei.

Spitalul a pierdut fonduri importante

Dupa cum s-a precizat mai sus, acest stil de management, patentat intr-un mod personal de Daniela Leca, afecteaza grav activitatea Spitalului de Boli Infectioase, cu consecinte dramatice asupra surselor de finantare ale unitatii medicale. Astfel, zilele trecute, Consiliul Judetean Iasi a anuntat conducerea spitalului ca a retras fondurile de 150.000 lei pentru realizarea izolatiei termice la doua corpuri de cladire, motivul principal al deciziei fiind incapacitatea spitalului de a consuma banii. Adica, nu s-au realizat la timp procedurile de achizitie, iar firmele de constructii care s-ar angaja la o astfel de lucrare nu ar mai avea timp sa o finalizeze.

„Nu se poate spune ca banii sunt pierduti, nu mai putem face lucrarile anul acesta. Noi am facut licitatie in luna septembrie, a castigat o firma, dar dupa aceea am avut vizita celor de Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor. Nu puteam sa avem schele pe ziduri, in timp ce aveam inspectie de la Comisie. Ulterior, la 1 noiembrie, cei de la firma ne-au transmis ca nu mai pot demara lucrarile, deoarece vremea nu o permite”, a precizat Daniela Leca.

Explicatiile directoarei nu pot fi calificate decat ca fiind hilare. Cum adica sa nu demarezi lucrari de modernizare pentru ca ai avut o vizita de evaluare de la Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CONAS). Cei de la CONAS nu aveau decat sa aprecieze ca se imbunatateste infrastructura unitatii medicale. In plus, chiar si dupa data de 1 noiembrie, vremea a fost destul de calduroasa si se putea lucra si la exterior.

Daca te musca vreun caine turbat, Dumnezeu cu mila

Nu putem sa incheiem bilantul pe 104 zile al directoarei, fara sa spunem ca, de peste doua saptamani, spitalul nu are vaccin antirabic. Niciodata in istoria spitalului nu s-a intamplat ca acest vaccin sa lipseasca o perioada atat de lunga de timp. Asta in conditiile in care, Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva este singurul din Moldova care administreaza acest vaccin. In concluzie, daca se intampla ca vreun locuitor din cele 6 judete ale Regiunii Nord-Est sa fie muscat de vreun animal turbat, exista sanse foarte mari ca acesta sa nu poata fi salvat. Bineinteles, Daniela Leca a gasit si de aceasta data o explicatie. „Stiti, recent, vaccinul antirabic a fost trecut de Ministerul Sanatatii de la categoria vaccinuri la medicamente si nu a fost stabilit pretul. Am facut mai multe adrese catre Ministerul Sanatatii sa ne spuna pretul. Dupa aceea vom porni din nou achizitia”, a adaugat Daniela Leca.
Comentarii
   • Comportamentul acestei Doamnei Leca nu este adecvat functiei de manger, nici a lui Liviu Prisecara de Director medical, eu sa fiu in locul Dumnealor as ceda posturile unor persoane competente in care stie ce inseamna mersurile unor serivicii administrative in care comportamentul lor lasa de dorit atat cu personalul cat si cu pacientii, ei considera ca aceste scaune sunt lipite de fundul lor si nu pot fi schimbate

  • Acesti doi Leca si Liviu P de cand au intrat in fuctie de manager si director medical sau plimbat mai multe zile decat au lucrat in spital au luat exemplul de la Presedintele tari Yohanis, dar tu Leca o cacaceoasa expirata te pui cu barfa tari, care nici nu stii sa dat interviu la vacinurile care iti lipsesc de la cabinetul de caini, in loc sa faci cursuri de manager mai bine fa cursuri ca nu stii si nu ai habar cum se foloseste un vacin, nu esti nascuta pentru sefie demisia ca faci spitalul de rahat cu fata ta de proasta

   • Acest Liviu Prisada director afemeiat de ASISTENTE, CARE SIA OMORAT NEVASTA din cauza amorului ghebos cu asistentele, un Paduraru 2, si la troate asitentele le fereste dicolteul sa vada silicoanele, un mizerabil, are cun comportament ***** cu tot personalul si cu pacienti vorbeste in stil ciobanesc, nu mai are pe nimeni ia omorat pe toti din familia lui si la el nu conteaza sa dus cu dumnezeul lui, un mizerabil sa se autosesizeze CJ, sa schimbe acesti doi ceausisti din acest Spital sa putem sa venim si noi cu incredere nu sa=i vedem cum ne jignesc acestii Neculae si Elena Ceausescu, dativa demisia daca aveti bunul simt si nu mai stresati bolnavii, colegi si cahar asistente si infirmiere. afara la pensie ca esti senil

  • In acest Spital Infectioase este mai rau ca la Socola la cei inchisi cu clanta,acsesti Leca si Liviu au nevoie de un control special, isi dati dracului la smecherii si la femei.

 • Vai fratilor faceti ceva cat nu e prea tarziu,ca tarziu este! Niciodata acest spital n-a fost de doamne ajuta …dar acum e jale! Si toate astea sub nasul colegilor,a celor din DSP si CJ….si tot asa!

  • Doamna Leca si Liviu P ar trebuii sa gandeasca ca suntINTERIMARII nu definitivi si irevocabili pana la adanci batranetii,oricand roata se intoarce fie ea si patrata si la cei aci oameni pe care ii jigniti si ii bajocoriti puteti ajunge oricand la ei, daca mai aveti si mai credeti in dumnezeu, dar cred ca bani si functiile va alungat credinta si respectul.

  • Draga Mihaela ACEST Liviu Prostanac a avut trupeu de escroc si un afemeiatic de asistente de cand il cunosc, a fost coleg,nu stiu cine la pus in functie ca a mai fost Director si a pus in funcie amantele asistene lea facut sefe, iar de D Leca da in gropi de proasta , cred ca cei de la CJ nu au vazut poza dumneaei ce fata de escroaca are si o agramata, aceasta a fost asistenta si dupa a invatat ca medic sa potrivit cu colegul ei Liviu au aceiasi poveste de dragoste un trecut dubios, sa nu mai faca Spitalul de ras afara ca va ajunge lasati locurile la cei competentii, rusine Leca si Prisecarule

   • Cum de isi permit acestia Leca si Prisecaru sa cheltueasca si sa se plimbe pe bani statului, nu le frica de lege, aceste scaune au mere cum va asezai va bateti joc si de pacienti nu stiti sa vorbiti si de angajatii din spital va credeti Stalin,daca nu mai avetii familie distrungeti pe alti nesimtitilor, ce face CJ doarmenu controleaza nimeni ca se plimb si steu la hoteluri pe bani spitalului.

    • Liviu P are un vocabular animalic si un nesimtit fara scrupule, un senil si Leca muci de afona nu stie ce a prinso de picioare, nu stim a cui ideie a fost sa propui ca manager cand ea merge in clasa 1 sa invete sa vorbeasca,amin

 • Mai postaci expirati, credeti ca mai impresiunati pe cineva cu balivernele agramate pe care le scoateti din gura? Amaratilor!

  • Liviu punetri frana la gura, nu te mai poate tine in brate ai tai sa terminat cu relatiile de la DSP si de sus,tine minte nu esti cioban la o turma de oi ! ai un Spital si nu sunt prostanaci asa cum esti tu!nu esti pe mosia lui bunicatu, spitalul este al nostru, al tuturor

   • In acest Spital este nevoie de schimbare totala dupa cum se barfesc si nu se lasa cei ce conduc, Sindicatul Presedinta trebuie schimbata, acolo este cuibu. ce a facut pentru angajatii nemultumiti ? nimic mafioata, jos toti sa schimbat Guvernul, schimbare de la cap coada, Tehnocrati si in Spitale, sa terminat cu politica si pile, pilile trebuie sa treaca pe la beciul domnesc,

    • Nu uita tu ***** postaci expirati noi poporul avem cuvantul nu tu care esti un pui de politician, am sa inaintez o petitie la Guvern, ca trebue ca esti unul din cei de pe scaunul cu mere , cu vocabular de politician cu pile sus, care te uiti prin decolteul femeilor, esti o mizere

Adauga un comentariu