Actualitate

INCENDIAR! Deputatul Constantin Adascalitei, prins la furat din banii romanilor

Publicat: 15 oct. 2015
1

@ Un deputat iesean, ce trebuie sa ramana fara functie, continua sa incaseze luna de luna de la statul roman sume consistente @ Chiar daca instanta de judecata l-a gasit vinovat si a cerut demiterea acestuia din functie, deputatul iesean continua ca luna de luna sa ridice bani publici fara nicio rusine @ Deputatul PSD Constantin Adascalitei a beneficiat de peste 100.000 lei in mod total nejustificat, bani pe care ar trebui sa-i returneze din moment ce nu ar mai trebui sa aiba calitatea de parlamentar

Detalii cu adevarat incredibile ies la iveala in urma unui scandal in care este implicat un parlamentar de Iasi. Desi trebuia sa-si piarda functia inca din urma cu sase luni de zile, zidul facut de colegii sai parlamentari in jurul lui au facut ca personajul respectiv sa-si vada in continuare de fotoliul de deputat si sa incaseze sume uriase de bani din bugetul statului roman. Social-democratul Constantin Adascalitei continua sa se afle bine mersi pe functie, chiar daca instanta suprema a decis negru-pe alb, definitiv si irevocabil, ca trebuie sa-si piarda mandatul de deputat. Si culmea, in tot acest timp, continua sa incaseze de la statul roman sume frumoase bani, atat ca indemnizatie de parlamentar, cat si ca suma forfetara pentru cheltuielile privind functia pe care inca o ocupa.

Citeste si: Scandal fara precedent provocat de un deputat iesean! Toti au riscat ca sa-l salveze!

Si toate acestea inca de cand instanta s-a pronuntat cu privire la incompatibilitatea sa. Practic, de circa jumatate de an, Constantin Adascalitei ridica 5.000 lei/luna ca indemnizatie. La acestia se adauga 400 lei pe luna ca diurna pentru deplasare, 133 lunar ca diurna pentru deplasarea in colegiu, alti 3.192 lei luna ca si cazare, dar si alti 409 lei drept cheltuieli cu transportul demnitarilor. Parlamentarul a beneficiat si de circa 104 lei in medie pe luna pentru factura telefonului mobil primit de la Camera Deputatilor.

Citeste si: Atac la adresa justitiei! Un deputat iesean ne arata ca legea este doar pentru fraieri

In total, pe luna, Constantin Adascalitei a decontat peste 9.000 lei, doar din aceste servicii. La sumele prezentate mai sus mai trebuie adaugate si cele legate de intretinerea cabinetului parlamentar, precum si plata salariilor angajatilor sai. In acest caz este vorba de circa 3.800 lei lunar pentru angajati si alti 5.300 lei pe luna pentru intretinerea spatiului unde-si desfasoara activitatea. In concluzie, Adascalitei a decontat inutil 22.800 lei in jumatate de an pentru salariati ce nici macar nu au chef sa promoveze imaginea sefului, dar si alti 31.800 lei pentru intretinerea cabinetului. Raportat la toate cele sase luni de zile cat s-a aflat pe functie, desi instanta a decis sa este incompatibil, Constantin Adascalitei a incasat peste 108 mii lei in jumatate de an. Toata aceasta suma ar trebui sa-i fie imputata demnitarului iesean protejat cu atata indarjire de colegii sai pentru a nu ramane fara functie.

Situatie aberanta

Tot scandalul a plecat de la faptul ca deputatul PSD Constantin Adascalitei nu a ramas fara mandatul de deputat, desi a fost declarat incompatibil, iar Agentia Nationala de Integritate si Consiliul National de Integritate au cerut Parlamentului sa-l revoce din functie. Pana acum insa, deputatul Constantin Adascalitei este aparat cu indarjire de colegii sai parlamentari. Chiar daca instanta de judecata l-a gasit vinovat de incompatibilitate dupa ce a facut afaceri in interes personal tocmai cu institutia pe care o reprezenta, Constantin Adascalitei a sfidat legea, pentru ca parlamentarii nu au luat in seama solicitarea ANI. Deputatii din Comisia Juridica l-au facut scapat pentru moment pe Constantin Adascalitei de teama de a nu-si pierde mandatul. Deputatii au solicitat informatii in plus de la Agentia de Integritate pentru a lua o decizie.

Citeste si: INCENDIAR! Un deputat, prins la furat in strainatate! Putea izbucni un scandal de proportii

Inspectorii ANI au solicitat, înca din luna mai, Camerei Deputatilor revocarea din functie a deputatului Constantin Adascalitei, dupa ce judecatorii au decis in urma unei hotarari ramase definitive, ca acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a fost consilier judetean, pentru ca a facut afaceri cu o institutie subordonata forului judetean. Lucrurile sunt evidente, insa pentru unii legea nu exista. Ar trebui ca autoritatile statului sa se autosesizeze si sa cerceteze modul in care deputatul PSD ramane in functie, ba chiar incasand si bani pe deasupra, sfidand legea si o decizie definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Comentarii
Adauga un comentariu