Eveniment-Social

Inca un pasaj suspendat in centrul orasului

Publicat: 17 oct. 2011
1

@ Noi propuneri pentru fluidizarea traficului au venit ieri de la firma Search Corporation, care se ocupa de redactarea noului Plan Urbanistic General al municipiului

Ieri, edilii au purtat noi discutii cu cei de la Search Corporation SRL, societate care se ocupa de realizarea noului Plan Urbanistic General (PUG). Reprezentantii firmei au venit cu o alta propunere referitoare la traficul rutier din oras. Acestia au precizat ca s-ar impune construirea unui pasaj intre strazile Muzicescu si Arcu, pentru fluidizarea traficului. Ideea este mult mai veche si apartine municipalitatii. Ramane de vazut daca va fi pusa in practica si cu ce fonduri.

Tot in cadrul sedintei de ieri au fost analizate planurile urbanistice zonale intocmite pentru zonele Galata, Cicoarei si Viticultori. Bineinteles, s-a vorbit si de o propunere destul de interesanta facuta la sedintele anterioare, aceea de a restrictiona accesul masinilor in perimetrul central al municipiului. Ar urma sa aiba acces riveranii, iesenii cu locul de munca aflat in perimetru, mijloacele de transport in comun si de aprovizionare. Search Corporation ar vrea sa restrictioneze accesul pe interiorul perimetrului format de bd. A. Panu – bd. Independentei – Arcu – bd. Stefan cel Mare. Asadar, zeci de strazi ar fi mult mai libere. Daca aceasta masura va fi pusa in practica, numarul masinilor care ar intra in zona centrala ar fi redus cu 50 la suta. Ideea trebuie aprobata si de alesii locali, in plenul unei viitoare sedinte de Consiliu Local. Edilii au spus ca la inceputul anului viitor documentatia pentru noul PUG va fi incheiata.

A expirat PUG

Pentru redactarea documentatiei, municipalitatea a alocat 1,5 milioane lei, fara TVA. Search Corporation trebuie sa actualizeze PUG, care nu a mai fost modificat de 11 ani, in conditiile in care in ultima perioada s-a construit masiv. Vor fi realizate cinci planuri urbanistice zonale (PUZ) pentru doua zone centrale si pentru Galata, Cicoarei si Viticultori. PUG trebuia finalizat anul trecut, dar, din cauza lipsei de fonduri, perioada de intocmire a fost prelungita. In 2009, o buna parte din proiectele din oras au fost respinse in cadrul Comisiei de Urbanism. In acel moment, PUG era expirat, el avand o valabilitate de zece ani, conform unei hotarari de Consiliu Local. Iesenii aveau sanse mari in instanta daca nu primeau aviz de la comisie.
La sesizarea reporterilor cotidianului BUNA ZIUA IASI, in plenul unei sedinte de Consiliu Local s-a luat hotararea ca valabilitatea vechiului PUG sa fie prelungita pana la aprobarea celui nou.
Comentarii
  • PUG era expirat, pentru ca el avand o valabilitate de zece ani, conform unei hotarari de Consiliu Local.
    Şi dumneata spui ca ai luat bac-ul la limba română şi mai eşti şi plătit ca sa scrii articole?

Adauga un comentariu