National

Inca un fost demnitar, cercetat in dosarul terenurilor de la Nana ale familiei Basescu

Publicat: 01 iun. 2015
1

Dosarul Nana nu ii face probleme doar lui Traian Basescu. Mai multi apropiati ai fostului presedinte au fost denuntati, iar acum trebuie sa raspunda la DNA pentru retrocedarile din Calarasi, care i-au adus Ioanei Basescu un teren de 290 de hectare. Surse judiciare spun ca printre basistii vizati de ancheta se numara si fostul ministru Stelian Fuia.

Denuntatorii de la care au pornit noile dosare sunt cei mai prolifici falsificatori din cazul Nana. Ei au dezvaluit anchetatorilor ca mafia retrocedarilor de la Nana era sustinuta de la nivelul Judetului Calarasi, de la prefecti, la directori de Cadastru si alte institutii publice.

„In data de 21.04.2015, inculpatele N. T. si P. S. au depus un denunt la dosarul cauzei prin care au sesizat savarsirea unor fapte de natura penala de catre persoane avand calitatea de membri ai Comisiei judetene de fond funciar, de conducatori si persoane cu functii de control din cadrul unor autoritati si institutiilor publice judetene si municipale in legatura cu cererile de reconstituire”, arata anchetatorii, potrivit Romania TV.

Printre retrocedarile incriminate in denunturi se numara si cea in urma careia Ovidiu Benea, fostul director de cabinet al ministrului agriculturii, Stelian Fuia, a pus mana pe o suprafata de teren in comuna Nana. In plus, denuntatorii au dat informatii suplimentare si despre neregulile de la Fundulea, un dosar deja deschis la DNA.

Corpul de control al premierului a sesizat DNA dupa ce 2000 de hectare de teren au fost scoase din domeniul public si trecute in cel privat al comunei Fundulea. Printre cei vizati de ancheta, pe langa fostul prefect Jenel Serban, s-ar numara si fostul ministru al agriculturii, Stelian Fuia. Denunturile intaresc concluziile corpului de control.
Adauga un comentariu