National

Inca un exemplu in care TEHNOCRATII isi bat joc de noi. Licitatii pentru deszapezirea autostrazilor neterminate

Publicat: 18 iul. 2016
1

Compania Nationala de Drumuri (CNADNR) a scos la licitatie contracte de intretinere pe timp de iarna pentru sectoare de autostrazi ce nu au fost inca finalizate, precum Autostrada Sebes-Turda si tronsoanele Gilau- Nadaselu si Suplacu de Barcau-Bors din Autostrada Transilvania

Deschiderea ofertelor pentru contractele de deszapezire pe perioada 2016-2020 urma sa aiba loc marti, 12 iulie, insa termenul a fost decalat din nou cu o saptamana, dupa cum au explicat pentru economica.net reprezentanti ai Companiei de Drumuri. Potrivit lor, exista un interes mare pentru aceste contracte, ce urmeaza sa fie incheiate in premiera pe patru ani, fiind solicitate mai multe clarificari.

„Daca constructorul spune ca putem sa dam drumul la autostrada, este bine sa avem asigurate serviciile de deszapezire”, a mentionat un oficial al CNADNR, intrebat de se fac licitatii pentru autostrazi nefinalizate.

Valoarea estimata a contractelor de intretinere pe timp de iarna 2016-2020 de la D.R.D.P. Cluj este 282,6 milioane de lei. Printre acestea se afla si acordurile cadru pentru deszapezirea celor trei sectoare de autostrada nefinalizate, a caror valoare estimata este de 46 de milioane de lei, fara TVA.

Tot jurnalistii de la economica.net au scris in perioada asta despre singura autostrada care ar putea fi terminata anul acesta, dar care nu duce nicaieri. Este vorba despre portiunea Gilau-Nadaselu, care nu va putea fi data in folosinta pana nu va fi construit si podul care sa faca legatura cu celalalt tronson din Autostrada Transilvania. Iar constructia lui nici macar nu a fost scoasa inca la licitatie.
Adauga un comentariu