Eveniment-Social

Inca se discuta de spaga atunci cand un pascanean vrea sa concesioneze teren

Publicat: 17 feb. 2015
1

Pascanenii care doresc sa concesioneze suprafete de teren din Pascani inca intampina probleme, asta desi actuala conducere a promis in campania electorala ca va rezolva aceasta situatie din primarie, veche de cativa zeci de ani. Multi dintre cetatenii care au depus cereri de concesiune pe timpul fostului primar Neculai Ratoi sau Grigore Craciunescu se plangeau de faptul ca unii functionari publici le cereau spaga pentru a li se da curs solicitarii. La inceputul mandatului de primar, Dumitru Pantazi, impreuna cu echipa lui, a promis ca toate cererile de concesiune vor ajunge in plenul sedintelor de Consiliu Local, pentru a stopa acest blocaj. Insa nici la ora actuala nu s-a reusit ceva, ba mai mult, oamenii depun cereri in continuare si nu primesc niciun raspuns din partea administratiei locale. Altii renunta pentru ca unii functionari inca mai cer spaga, sub forma achitarii unor taxe pentru care nu primesc niciun act.

In urma unor discutii purtate cu consilierul local PSD, Vasile Plesca – fost presedinte al Comisiei de Urbanism, acesta a precizat faptul ca a demisionat din functie datorita faptului ca nu a reusit sa dea curs solicitarilor venite din partea cetatenilor. „Aceste cereri de concesiune se blocheaza in circuitul unor Compartimente din Primarie. Am incercat sa le aducem la votul consilierilor locali pentru a se lua o decizie asupra lor, insa nu s-a reusit. Mai multe nu vreau sa comentez. Sunt oameni care nu doresc sa dea curs din diferite motive. Acum se spune ca s-a schimbat legea. Dar sunt atatia ani de zile de cand pascanenii asteapta un raspuns din partea primariei”, a spus Vasile Plesca.

 Interesant este faptul ca pe raza orasului Pascani au fost gasite mai multe constructii ilegale fara a detine acte pe suprafata respectiva. Proprietarii au primit acceptul verbal din partea fostei administratii, atat primarul Grigore Craciunescu, dar mai ales primarul Neculai Ratoi. Cei care au incercat sa beneficieze de suprafete de teren in mod legal au esuat. „Legea s-a schimbat intre timp. Acum, trimitem adrese catre cei care au solicitat sa li se concesioneze diferite suprafete de teren pentru a vedea daca se mai incadreaza cu ceea ce doresc sa faca in conditiile legii. Spre exemplu, daca ai solicitat sa construiesti pe 10 mp de teren, noua lege spune ca poti folosi doar 30% din suprafata solicitata pentru constructie. Astfel ca multi renunta la cereri. In urma unui inventar facut pe spatiul public am identificat circa 400 de constructii ilegale. Acum avem doua variante: ori ii amendam si ii demolam constructia ori daca nu ii amendam si ii punem in legalitate cu acte, asa spune legea. Vom veni cu o situatie clara in sedinta de Consiliu Local si atunci vom stabili”, a declarat viceprimarul municipiului Pascani, Vasile Axinte. Cei care se ocupa de aceste cereri in circuitul administrativ al primariei sunt compartimentele: Juridic, Patrimoniu si Urbanism, dupa care ajung in plenul sedintelor de Consiliu Local.
Adauga un comentariu