National

Inca patru ore de greva la Remar Pascani

Publicat: 26 oct. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:6921;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Citeva partide politice doresc falimentarea firmei •Instigatorii la greva vor plati pentru pierderile suferite

Dupa o pauza de doua zile, salariatii de la Remar Pascani si-au reluat protestul. In dimineata zilei de ieri, salariatii s-au prezentat normal la lucru dar putin dupa orele 8 citeva sute de muncitori nemultumiti au parasit sectiile si s-au adunat in curtea societatii. Ei nu sint de acord in privinta majorarii salariului cu doar 25%. „Nu sint de acord cu majorarea de 25% a salariului pentru ca eu ma aleg cu 300.000 lei iar cei de la TESA cu mai bine de un milion in plus”, a declarat unul dintre nemultumiti.
La negocierile ce au avut loc la sfirsitul saptaminii trecute, salariatii au propus sa se beneficieze de o crestere salariala mai mare fata de cea a personalului TESA. Dupa 4 ore de stat in frig, uzinarii si-au reluat lucrul, dupa ce au acceptat solutia aleasa de comun acord intre sindicat si patronat.
Pina miine sindicalistii vor alege una dintre cele patru variante de indexare a salariilor, variante propuse de sindicatul CFR Unirea. „Vom organiza un referendum cu salariatii nostri iar ei vor decide care varianta va fi aplicata. Se pare ca mai toti salariatii vor accepta varianta de indexare a salariului cu 25 de procente”, a declarat Alexandru Toiu, presedintele sindicatului CFR Unirea.
Reamintim ca la sfirsitul saptaminii trecute peste 2.600 de muncitori ai SC Remar SA Pascani au declansat un conflict de munca spontan ce a avut ca efect o serie de reprosuri aduse managerului societatii, Alexandru Hirbu. Hirbu a fost acuzat ca a tratat cu superficialitate incheierea contractului colectiv de munca. „Cred ca aceasta miscare spontana are si un substrat politic: in aceasta societate se intilnesc interesele mai multor partide politice care doresc punerea pe butuci a unitatii. Dupa ce apele se vor fi linistit vom efectua calcule pentru a afla suma pierduta pe durata manifestarilor, persoanele care s-au dovedit a fi instigatori la greva urmind sa suporte consecintele”, a declarat Alexandru Hirbu, manager la Remar SA Pascani.
Sorin URSAN
Adauga un comentariu