National

Inca o generatie de someri au iesit de pe bancile scolilor

Publicat: 10 iul. 2012
1

Nu putini dintre elevii respinsi la examenul de bacalaureat anul acesta vor lua drumul agentiilor de ocupare a fortei de munca, unde-si vor depune actele ca sa ia ajutor de somaj. Din pacate, la fel ca anul trecut, 100.000 de tineri fara meserie si fara diploma de bac n-au prea multe optiuni.

Sistemul i-a obligat sa stea pantru ani la liceu, iar in final, prin notele obtinute, au demonstrat ca n-au invatat nimic. Exista insa si respinsii de anul trecut, care s-au pregatit temeinic, iar acum, in vara, au reusit sa ia examenul.
 
Alexandra a stiut ca nu are nicio sansa de reusita, asa ca nu s-a mai prezentat la examen. S-a grabit sa-si depuna dosarul pentru indemnizatia de somaj: 250 de lei pe luna. Spune ca parintii sunt dezamagiti oarecum. Insa ea este determinata sa promoveze examenul de bacalaureat.

Tanara ar vrea sa urmeze unul dintre cursurile de calificare gratuite, ca sa invete o meserie. La fel ca ea vor proceda, probabil, multi absolventi care n-au trecut bacul.

Anul trecut, in toamna, aproximativ 100.000 de liceeni au cerut ajutor de somaj, a anuntat Ministerul Muncii. 25.000 dintre cei respinsi in 2011 s-au inscris si anul acesta la examen, sperand ca-l vor trece.

Potrivit datelor oficiale, multi tineri care nu au promovat anul trecut bacul s-au inscris la cursuri de calificare, ca sa-si poata gasi un loc de munca.

Sursa: protv.ro
Comentarii
  • Sistemul nu i-a obligat sa stea patru ani la liceu, ci numai doi ani. Puteau renunta cand au vazut ca nu e de ei. Invatamantul obligatoriu inseamna clasele I – X. Asa ca lasati deplangerea lenesilor si dezinteresatilor. Daca puneau mana pe carte nu ajungeau aici. Parintii ce au pazit si ce pazesc? Ei sunt primii „extrem de surprinsi” ca odoarele sunt corigenti/repetenti/picati, asta dupa ce nu dau pe la scoala cu anii.

  • dle „ziarist”, reciteste-ti titlul. in speranta ca vei realiza cat esti de analfabet, intreaba-te cum draku nu esti somer, ba mai esti si ziarist ?! ai luat bacul? ziaristii pennisului…

Adauga un comentariu