Local

Inca doua saptamani de foc pentru prefectul Iasului! DNA a incurcat CD-urile cu inregistrari!

Publicat: 06 feb. 2014
1

@ CD-ul care contine discutia pe baza careia Radu Prisacaru a primit 4 ani de inchisoare a fost depus, ieri, la dosar de procurorii DNA, insa este altul decat cel prevazut in rechizitoriu

Radu Prisacaru, prefectul suspendat al Iasului, a reusit sa mai obtina o amanare cu inca doua saptamani in dosarul in care este acuzat de coruptie. La termenul de ieri, avocatul lui Radu Prisacaru a cerut lamuriri suplimentare cu privire la CD-urile care contin inregistrarile convorbirilor telefonice si inregistrarile ambientale realizate cu aparatura specifica. Discutiile au pornit de la faptul ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi ar fi depus la dosar alte CD-uri decat cele care sunt specificate in rechizitoriu sau in procesele verbale de redare. Discutiile cele mai aprinse s-au purtat pe marginea CD-ului care ar fi trebuit sa cuprinda momentul solicitarii mitei, din data de 17 august 2006. Spre exemplu, la dosar este specificat ca discutiile respective au fost stocate pe un CD marca Traxdata, ieri fiind depus un CD marca Verbatim.

„CD-ul care a fost identificat acum nu este acelasi pe care l-a indicat DNA-ul ca mijloc de proba in rechizitoriu si in procesul verbal de redare. Are o alta serie si alt numar, alta marca. Chiar si asa, discutia inregistrata este plina de pauze si am ridicat problema existentei unor inserari”, a declarat, ieri, avocatul Sandra Gradinaru, aparatorul lui Radu Prisacaru. Astfel, urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 20 februarie. Atunci ar trebui sa fie ultimul termen in acest proces, termen la care avocatii vor sustine pledoariile. Radu Prisacaru si ceilalti acuzati ar putea beneficia de intrarea in vigoare a noului Cod Penal, care prevede pedepse mult mai mici pentru infractiunile mentionate in rechizitoriu. Curtea de Apel Iasi l-a condamnat in prima faza pe Radu Prisacaru la executarea unei pedepse de 4 ani de inchisoare pentru luare de mita. Timp de o luna, acesta a fost arestat preventiv in toamna anului 2006.
Comentarii
Adauga un comentariu