Eveniment-Social

In sfarsit. Vama se muta la Tehnopolis

Publicat: 07 aug. 2015
1

@ La inceputul saptamanii viitoare, Directia Vamala se va muta cu arme si bagaje in capatul cartierului CUG @ Proiectul ar fi trebuit dus la capat de ani de zile, insa abia acum s-au obtinut toate avizele necesare

Dupa mai multe luni de incertitudini, autoritatile iesene au decis sa mute definitiv vama in sediul Tehnopolis SA Iasi din zona CUG. Astfel, luni, 10 august, vor fi efectuate ultimele lucrari, urmand ca Parcul stiintific si tehnologic sa poata prelua toata activitatea vamala. Conform devizului municipalitatii, circa 100 metri patrati vor fi alocati birourilor Directiei Regional Vamale, in timp ce o suprafata asemanatoare va fi alocata pentru operarea marfurilor.

„Municipalitatea ieseana a primit avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, ultimul care mai era necesar efectuarii procedurii de mutare a biroului vamal de pe bulevardul Nicolae Iorga în sediul Tehnopolis. Luni, 10 august, lucratorii de la Citadin vor face ultimele lucrari pentru ca Tehnopolis sa fie integral pregatit pentru a prelua activitatea vamala, careia îi vor fi rezervati 100 de metri patrati pentru operatiunile biroului vamal si 100 de metri patrati aferenti unui spatiu de stocare a marfurilor”, au mentionat reprezentantii Primariei Iasi. Mutarea vamii la Tehnopolis ar fi trebuit sa aiba loc mult mai devreme, insa din cauza intarzierii eliberarii unor avize situatia s-a complicat. Regionala Vamala nu va fi nevoita sa plateasca chirie pentru spatiul pe care il va ocupa in cladirea Tehnopolis. Intre cele doua institutii se va incheia un contract de comodat, iar mai multi functionari din cadrul Regionalei Vamale vor fi nevoiti sa-si mute birourile de pe bulevardul Nicolae Iorga in cladirea aflata la iesirea din Iasi prin cartierul CUG. Despre aceasta mutare se discuta la nivelul autoritatilor de ani de zile, avand in vedere ca s-a ajuns la concluzia ca autotrenurile care stationeaza pe bulevardul Nicolae Iorga in fata Directiei Regionale Vamale pentru a fi inspectate si vamuite sunt responsabile de intreaga aglomeratie si poluarea din zona.
Adauga un comentariu