Eveniment-Social

In sfarsit! Proiect pentru ca Siretul sa nu mai inunde comunele

Publicat: 12 aug. 2014
1

@ In perioada urmatoare, Guvernul Romaniei va emite o hotarare prin care se va trece la regularizarea raului Siret ce ameninta sa inunde comuna ieseana Alexandru Ioan Cuza

Cosmarul locuitorilor comunei Alexandru Ioan Cuza ar putea lua sfarsit in perioada urmatoare. Reprezentantii Administratiei Bazinale Siret au reusit sa duca la bun sfarsit proiectul legat de refacerea albiei raului cu acelasi nume. Conform autoritatilor locale din comuna Al. I. Cuza, in perioada urmatoare va fi emisa o Hotarare de Guvern prin care se va lua act de exproprierea persoanei fizice ce are teren in zona si care a refuzat in repetate randuri sa cedeze suprafata.

Citeste si Cosmarul inundatiilor se poate incheia! Baraj pe Siret intr-o comuna ieseana

„Am purtat discutii cu proiectantul, decizia a ajuns astazi (ieri – n.r.) la avizat la Apele Romane Bacau, iar in perioada urmatoare se va da o hotarare de Consiliu Judetean privind exproprierea persoanei fizice”, a mentionat Vasile Baciu, primarul comunei Alexandru Ioan Cuza. Din cauza balastierelor care au fost aprobate haotic, in dreptul comunei, albia Siretului s-a modificat, iar de cativa ani raul inunda mai mereu satele. Dezastrul pare iminent, asta si din cauza celor care au refuzat sa-si dea pamantul pentru a se ridica un baraj. In ultimii ani, Siretul s-a mutat cu cinci sute de metri, fiind acum in dreptul unei movile cu nisip. Daca ar strapunge movila respectiva, ar separa satul Alexandru Ioan Cuza de satul Butea din aceeasi comuna. Recent, Consiliul Judetean Iasi a emis un aviz pentru o noua balastiera in extravilanul comunei Al. I. Cuza, chiar daca recent sefii Iasului au cerut ca astfel de proiecte sa fie interzise. Asa s-a ajuns ca firma Bip Com Impex SRL sa primeasca un aviz favorabil de la Consiliul Judetean Iasi prin care i se permite sa lucreze in extravilanul localitatii aflate la un pas sa fie inghitita de ape. Firma Bip Com Impex SRL din Iasi a primit un aviz pentru „amenajare platforma, drum acces si exploatare agregate minerale (balastiera) în scopul decolmatarii si regularizarii albiei minore a râului Siret”. Desi localnicii din Al. I. Cuza traiesc zi de zi un cosmar, autoritatile iesene nu au fost in stare sa ia o masura, ba chiar au ajuns sa lucreze in detrimentul iesenilor.

 
Comentarii
  • Vedeti ca este alocat prin Ministerul Ind.ec. avizat de Varu/jan finantare de 100.mil.Euro.
    Cit cum au fost folositi ramine sa investigati, sa faceti cunoscut publicului larg modul de cheltuire a banilor si stadiul lucrarilor?
    Mult succes.

Adauga un comentariu