Actualitate

IN PREMIERA. O vedeta de la Hollywood face furori la Iasi

Publicat: 22 iun. 2016
1

@ La mijlocul lunii viitoare, pe scena Nationalului iesean va putea fi admirat marele actor Marcel Iures @ Acesta detine rolul principal in spectacolul „Goldberg Show – Facerea lumii si alte intamplari”, montat de Mihai Maniutiu si care are premiera pe 12 iulie 2016, de la ora 19:00, la Sala Mare a Nationalului @ Deja, succesul la public pentru acest spectacol este unul urias, nemaintalnit de ani buni

Ca urmare a solicitarilor numeroase din partea publicului, reprezentantii Teatrul National (TNI) Vasile Alecsandri din Iasi anunta o noua reprezentatie a spectacolului „Goldberg Show – Facerea lumii si alte intamplari”, ce se va juca la data de 10 iulie 2016, de la ora 19:00, in Sala Mare a institutiei de cultura din municipiu. Totodata, o a doua reprezentatie este programata pentru data de 12 iulie.

Biletele se pot achizitiona de la Agentia Teatrala de pe bulevardul Stefan cel Mare, iar rezervarile se pot face la numarul de telefon 0232.255.999 sau de pe www.eventim.ro. Spectacolul, o adaptare de Anca Maniutiu dupa „Variatiunile Goldberg” de George Tabori, este creat de o echipa cu o valoare artistica incontestabila, ce-l are in prim plan pe consacratul actor Marcel Iures, artist cu un succes deosebit, inclusiv la Hollywood.

Citeste si: Marcel Iures joaca pe scena Teatrului National din Iasi

„Pe scena vor urca Marcel Iures, Calin Chirila, Tatiana Ionesi, Livia Iorga, Doina Deleanu, Oana Sandu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu, Ionut Cornila, Radu Ghilas, Horia Verives, Andrei Andriuca, Diana Beschia, Iuliana Budeanu, Gelu Ciobotaru, Biatrice Cozmolici, Mariana Dumitrache, Ana Maria Fasola, Radu Homiceanu, Andrei Iurescu, Alexandra Macovei, Laura Matiut, Nicoleta Miru, Sebastian Munteanu, Beatrice Teisanu, Irina Tocanel si Alexandru Torboli. Regia ii apartine lui Mihai Maniutiu, decorul lui Adrian Damian, castigator al Premiului UNITER pentru cea mai buna scenografie in 2016, pentru spectacolul iesean Cantareata cheala, regizat de Radu Nica. Light-design-ul este asigurat de Lucian Moga, costumele de Cristina Milea, coregrafia de Andrea Gavriliu si muzica originala de Mihai Dobre”, au reliefat cei de la TNI.

Citeste si: Spectacol de exceptie la Iasi cu doi titani ai teatrului romanesc

De reamintit ca, se implinesc 22 de ani de cand, tot alaturi de regizorul Mihai Maniutiu, Marcel Iures isi deschide drum catre o prodigioasa cariera internationala, cu ocazia turneului din Marea Britanie din 1994, cu spectacolul Richard al III-lea. Pe de alta parte, cinematografia hollywoodiana ii recunoaste talentul, numele actorului roman aparand in distributiile unor filme cu succes de box-office, alaturi de staruri precum Tom Cruise, Brad Pitt, George Clooney, Nicole Kidman, Colin Farrell, Bruce Willis, Daniel Craig, Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley. In final, din 1995 devine presedinte al Fundatiei Cultural Artistice Teatrul ACT, Marcel Iures punand astfel piatra de temelie a primei scene de teatru independent din Romania.

Citeste si: EXCLUSIV. Premiu important obtinut de artistii de la Teatrul National Iasi
Adauga un comentariu