Local

In ianuarie, Fiscul a dat amenzi de 72 mii lei

Publicat: 17 feb. 2011
1

@ In urma controalelor s-au aplicat 15 amenzi contraventionale, in suma de 72,3 mii lei, si s-au stabilit diferente constand in impozite de 4,08 milioane de lei

Structura de Inspectie Fiscala din cadrul Directiei Judetene a Finantelor Publice (DGFP) Iasi a efectuat in luna ianuarie 198 controale privind modul de evidentiere, calculare si plata a obligatiilor fiscale datorate de 185 agenti economici. Selectia firmelor a fost facuta in urma analizei de risc ce are drept criteriu informatiile din baza de date a Fiscului. Astfel, au fost vizate firmele care au inregistrat TVA negativ fara optiune de rambursare, au desfasurat tranzactii cu societati care figureaza ca inactive, au restante la plata, activeaza in domenii ce prezinta risc de evaziune, precum comertul cu carburanti, alcool si tigari. S-au avut in vedere si reclamatiile primite referitoare la munca la negru, dar si informatiile comunicate de Garda Financiara. In urma controalelor s-au aplicat 15 amenzi contraventionale, in suma de 72,3 mii lei si s-au stabilit diferente constand in impozite de 4,08 milioane de lei.

Dosare penale pentru un prejudiciu de 798 mii lei

In luna ianuarie, inspectorii fiscali au facut sesizari penale pentru continuarea verificarilor si stabilirea persoanelor vinovate in sase situatii, fiind constatat un prejudiciu de 798 mii de lei. Firmele pentru care au fost inaintate sesizari penale desfasoara activitate de comert cu ridicata, comert cu minereuri metalice si metale, comert cu deseuri si resturi, comert cu material lemnos si intretinere si reparatii autovehicule. Controalele au indicat nedeclararea TVA, TVA dedusa pe baza unor facturi care provin de la firme inexistente, inregistrarea unor facturi care nu au fost recunoscute de furnizori, precum si existenta stopajului la sursa, adica inregistrarea unor restante de plata la buget mai mari de 30 zile, desi banii au fost retinuti de la salariati.
In ceea ce priveste persoanele fizice, inspectorii de la Fisc au facut 50 controale, in urma carora au atras suplimentar la buget 516 mii lei.
Adauga un comentariu