Eveniment-Social

In curand, copiii vor sta cu bone scolite in gradinite

Publicat: 17 dec. 2010
1

Filiala ieseana a Fundatiei Holt Romania si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi au lansat, ieri, proiectul „Bona potrivita – Iasi”. Proiectul vine in sprijinul parintilor care nu au cu cine sa lase copiii in grija. Grupul tinta este format din femei trecute de 40 ani care sunt in somaj si care cu greu isi gasesc un loc de munca. Dupa instruire, cele 125 femei ce vor fi incluse in proiect vor primi diplome recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. „Acest proiect este finantat cu fonduri structurale, are o valoare eligibila de 1.996.744 lei si s-a nascut ca o necesitate in contextul economico-social actual. Venim in sprijinul femeilor de peste 40 ani, care sunt vulnerabile in cautarea unui loc de munca, dar si a familiilor cu o situatie cat de cat buna, care isi permit sa plateasca o bona. Situatia va fi, insa, cu totul alta decat pana acum. Noi vom face o selectie foarte riguroasa a bonelor, fiecare bona va fi testata din punct de vedere psihologic, iar lunar noi vom evalua munca acesteia si vom purta discutii cu familia. Important este faptul ca bonele vor face instruirea practica in Gradinita cu Program Prelungit nr. 3, partenerul nostru, acolo unde vor avea ocazia sa stea cu copiii, sa interactioneze cu ei, sa se joace cu cei mici. Proiectul va dura 24 luni, dar noi ne dorim ca impactul sa fie pe termen mai lung”, a declarat conf. dr. Stefan Cojocaru, manager de proiect in cadrul Holt Romania.
Pe parcursul celor doi ani in care se va derula proiectul, initiatorii vor organiza trei targuri de bone in judet si vor lansa un site cu ajutorul caruia familiile vor putea cauta bone. Femeile vor avea contracte de prestari servicii, iar Hope Romania va raspunde de activitatea lor.
La evenimentul gazduit de sediul DGASPC au participat reprezentanti ai Holt Romania, DGASPC, dar si alti parteneri ai proiectului.
Adauga un comentariu