International

In Coreea de Nord, esti executat cu TUNUL, daca nu respecti doliul national. Cu ce a gresit un ofiter

Publicat: 25 oct. 2012
1

Un ofiter din Coreea de Nord a fost executat cu un proiectil tras de un tun, pentru ca nu a respectat perioada de doliu national de 100 de zile, instituita dupa decesul „conducatorului dragKim Jong-il si a consumat alcool. Presa din Coreea de Sud sustine ca militarul, Kim Chol, fost vice-ministru, a fost fortat sa stea pe loc si a fost tintit de tunul de mare calibru, la ordinul actualului sef al statului, Kim Jong-un.

Kim Jong-un, care a preluat puterea dupa moartea tatalui sau, in decembrie 2011, a cerut ca militarul sa dispara de pe fata pamantului, in luna ianuarie. Dupa moartea lui Kim Jong-il, regimul nord-coreean a decretat ca populatia de 25 de milioane trebuie sa se abtina de la orice placere – inclusiv consumul de alcool – in onoarea fostului conducator.

In zilele de dupa moartea dictatorului, orice persoana care nu il jelea risca sa fie trimisa timp de sase luni intr-un lagar de munca. Pana la inmormantarea lui, cetatenii riscau deportarea in lagare si daca vorbeau la telefon cu persoane aflate in afara tarii. Dupa inmormantare, a fost instituita perioada de doliu national de 100 de zile. Daca nu era respectata, oamenii riscau chiar si pedeapsa cu moartea – cel putin in cazul consumului de alcool.

Conform ziarului sud-coreean Chosun Ilbo, Kim Chol a fost unul din cei care nu au rezistat in fata unui pahar de bautura. El a fost oficialul cu cel mai inalt grad executat, sustine ziarul din Coreea de Sud, dar mai multi generali au primit pedeapsa cu moartea pentru ca au consumat alcool sau au fost implicati in scandaluri sexuale in perioada de doliu national.

In total, 14 oficiali guvernamentali si militari ar fi fost executati din ordinul direct al actualul lider, Kim Jong-un.
sursa: stirileprotv.ro
Comentarii
Adauga un comentariu