Actualitate

In atentia procurorilor! Grup infractional la PDL Iasi

Publicat: 17 iul. 2014
1

@ Dumitru Oprea si gasca lui de traseisti politici incalca toate statutele si toate regulamentele interne, doar din dorinta de a ramane in fruntea PDL

In fruntea Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Liberal (PDL) din Iasi s-a constituit un veritabil grup infractional. Dumitru Oprea si gasca lui de traseisti politici incalca toate statutele si toate regulamentele interne, doar din dorinta de a ramane in fruntea PDL. Dupa ce au incasat bani fara chitante sau dand in loc chitante false, sefii PDL calca acum statutul in picioare, pentru a-l exclude din partid pe fostul presedinte Gabriel Surdu, actual viceprimar al municipiului Iasi. Disperarea lor mare este ca nimeni nu-i mai asculta. Ultimul exemplu in acest sens este votul consilierilor judeteni la ultima sedinta de plen. Toti consilierii judeteni ai PDL, in frunte cu Liviu Bulgaru sau Constantin Serban au votat cu PSD, desi primisera ordinul de la Dumitru Oprea sa voteze cu PNL. In aceste conditii este clar ca Oprea a ajuns bataia de joc a partidului. Intrebarea care se pune este daca Dumitru Oprea ii va exclude si pe consilierii judeteni care nu l-au ascultat. Ii va da oare afara pe toti cei care nu canta cum le dicteaza fostul rector?

Citeste si: DEZVALUIRI INCENDIARE de la PDL! Marius Spanu a luat bani fara chitanta de la mai multi membri

Citeste si: Trebuie sa intervina procurorii! Marius Spanu a dat chitante false pentru banii incasati la PDL

Cert este ca de cateva saptamani, Dumitru Oprea, Marius Spinu si Gabriel Grigore se chinuie cu cativa membri de partid pentru a putea convoca o sedinta a Consiliului de Coordonare Local, organismul care poate decide excluderea din partid a unui membru. Problema este ca nimeni nu mai vrea sa asculte de gasca lui Oprea. Si atunci ce si-au zis actualii lideri ai PDL? Au inceput sa faca membri noi de partid pe banda rulanta, poate-poate vor reusi sa adune 100 de oameni care sa voteze dupa cum le dicteaza Dumitru Oprea si Marius Spinu. Din dorinta lor disperata de a-l exclude pe „incomodul” Gabriel Surdu, sefii PDL au omis sa respecte toate etapele in acest caz si nici nu au vreun act juridic valabil pentru a putea ajunge la aceasta situatie. In aceste conditii, e lesne de observat ca orice decizie s-ar lua astazi, la Consiliul de Coordonare Local, va fi usor atacabila in instanta si extrem de simplu de anulat. De fapt, Dumitru Oprea si apropiatii lui vor sa le arate liberalilor (in aceasta perioada in care se stabileste fuziunea dintre cele doua partide) ca sunt puternici si ca trebuie sa primeasca si ei niste functii importante in noua formatiune politica.
E greu de crezut insa ca un om anchetat de Agentia Nationala de Integritate (ca Dumitru Oprea), pentru ca nu-si poate justifica averea sau unul care ia sute de milioane de lei vechi de la membrii de partid fara sa le dea chitante (ca Marius Spinu) vor putea fi promovati pe functii de conducere in noul Partid National Liberal, rezultat din fuziunea PNL cu PDL. Cel mai probabil, nici macar sprijinul baronului sucevean Gheorghe Flutur, cel care i-a impus pe Dumitru Oprea si gasca lui de traseisti politici in fruntea PDL, nu-i mai poate ajuta. De altfel, Politia si Parchetul ar trebui sa inceapa o ancheta la PDL Iasi, iar Marius Spinu ar trebui sa raspunda penal pentru faptul ca a luat bani fara chitante sau a eliberat chitante false si neinregistrate in contabilitatea partidului. Vom reveni!

Citeste si: De la cititorii BZI! Gheorghe Flutur, traficant international de masini – FOTO

Citeste si: SCANDALOS! Dumitru Oprea si gasca lui rezista in fruntea PDL doar prin santaj
Comentarii
Adauga un comentariu