Actualitate

In atentia procurorilor DNA! Gheorghe Flutur, implicat in dosarul Microsoft?

Publicat: 26 mart. 2015
1
Baronul sucevean Gheorghe Flutur a disparut in ultima vreme din atentia publica, iar acest lucru are legatura stransa cu faptul ca numele sau a fost trecut in mai multe denunturi din dosarul Microsoft. Gheorghe Flutur, liderul PNL Suceava, ar fi dat declaratii in dosarul Microsoft. Asta reiese din denuntul depus de edilul suspendat al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan obtinut de Realitatea TV. In memoriul respectiv, edilul suspendat al orasului Piatra Neamt povestea cum in anul 2009 a fost abordat de catre Dorin Cocos, Dinu Pescariu si Claudiu Florica la hotelul pe care Dorin Cocos il detinea si acolo unde Stefan era cazat la momentul respectiv. 
„Mi-au spus ca este o oportunitate pentru ca din profit o suma de bani sa poata fi folosita pentru campania PDL. Am fost de acord, mai ales ca la partid ni se sugera in mod special de domnul Vasile Blaga ca „noi” cei veniti din PLD, aripa Stolojan, avem un ministru, respectiv Gabi Sandu si trebuie sa finantam campania electorala a PDL si a presedintelui Basescu. Cei mai influenti din aripa PLD eram eu, Gheorghe Flutur, Florin Popescu, Raluca Turcan si Cristi Boureanu. L-am contactat pe Gabi Sandu si i-am propus sa vina la Eurohotel la o intalnire la care au mai participat Dorin Cocos si Claudiu Florica cred ca si Dinu Pescariu, la care s-a explicat ca exista oportunitatea unui proiect si din profit sa contribuim la campania electorala a PDL”. Gheorghe Stefan le-a mai spus procurorilor ca nu a luat niciun leu din presupusa mita din dosarul licentelor IT, dar ca este posibil ca mai multe genti cu bani sa fi ajuns la PDL si la sediul de campanie a lui Traian Basescu.
„S-ar putea ca aceste genti sa fi ajuns si la PDL (Aleea Modrogan) si la sediul de campanie a lui Basescu, la intrarea in Centrul Vechi. Am vazut declaratia lui Flutur, dupa denuntul lui Gabi Sandu, acesta (adica Flutur) declarand ca existau doua sedii de campanie, dar cred ca lui Dorin Cocos ii este frica sa vorbeasca, el fiind cazut psihic dupa arestarea fiului sau. Cred ca ii este frica sa spuna adevarul, desi eu de nenumarate ori i-am reprosat in arestul Capitalei ca nu spune adevarul si datorita acestui lucru eu sunt in aceasta situatie, dar si el”, a spus  Gheorghe Stefan.
Este mai mult decat evident, ca Gheorghe Flutur nu putea fi ocolit de traseul spagii din dosarul Microsoft. Din moment ce Flutur a coordonat mai multe campanii electorale pentru PDL, iar Gheorghe Stefan si Dorin Cocos au recunoscut ca au finantat din aceste spagi partidul, este evident ca baronul sucevean este cel care a impartit banii negri. In aceste conditii, este cel putin suspect faptul ca pana acum Gheorghe Flutur nu a fost chemat decat o singura data sa dea explicatii in acest dosar, in timp ce alti lideri politici stau dupa gratii de luni de zile. Procurorii DNA ar trebui sa ancheteze si cine s-a folosit de banii negri dati de Dorin Cocos, Dinu Pescariu sau Claudiu Florica in campaniile electorale.Comentarii
Adauga un comentariu