Economic Local

Impozitul forfetar se amana – Vezi pana cand

Publicat: 13 iun. 2013
1

Impozitul forfetar se va aplica, cel mai probabil, din ultimul trimestru al acestui an, si nu de la 1 iulie, asa cum se auzise anterior.
 
Anuntul a fost facut joi, de ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

„Probabil ca din ultimul trimestru al acestui an va intra in vigoare aceasta modalitate de plata„, a spus ministrul pentru IMM, Maria Grapini, joi, la Antena 3.         

Potrivit ministrului, taxa se va aplica in prima faza hotelurilor, rastaurantelor, barurilor, service-urilor auto, urmand ca apoi impozitul sa se extinda si in alte ramuri.

Grapini a tinut sa precizeze ca impozitul forfetar nu este „un impozit in plus”, pentru ca cei care platesc aceasta suma fixa, nu mai achita nici impozit pe cifra de afaceri, nici cei 16% impozit pe profit.
 
„E pentru prima data cand incercam un proiect-pilot in care se plateste pe cod CAEN, pentru ca venitul pe care poti sa-l faci, precum si rata profitului e diferita in functie de domeniul de afacere„, a explicat Grapini.

Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor, spunea ca impozitul forfetar ar urma sa aduca la bugetul statului, in prima faza, venituri suplimentare de 50-60 de milioane de euro.
Comentarii
    • bite……..ce nu merge ?vor sa nu mai se fereasca lumea sa inregistreze si sa bata la casele de marcat bati nu bati platesti nu e rentabil inchizi ce e asa naspa ?e perfect traiasca MINISTRA

  • … da femeia asta te sperie si ziua doar cand o vezi !iar cu impozitul pe la toamna ……a uitat sa ne spuna care toamna !oricum de un an de zile din partea ministrului turismului nu avem nimic nou si avem 0 continuiate la programele incepute de guvernul anterior .Muierea asta N-A FACUT NIMIC ! …… bate campii toata ziua mai ales cu FORFETARUL MASII

Adauga un comentariu